2024.04.29. 17:45:46 6211 234

Csak Te és Te! - Egyedül nyaralni? Miért ne?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, korábban el nem tudtam képzelni, hogy egyedül kívánkozzak nyaralni. Azt gondoltam, unalmas, eseménytelen napok lennének ezek társaság, család nélkül. Nyilván nem is úgy pörögnek a napok egyedül, mint társasággal, de azért jó néha néhány napra elvonulni csak magaddal.

Nyaralás egyedül Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás egyedül Fotó: 123rf.hu

Mert bizony annak is megvan az előnye, ha néha-néha szakítasz arra is időt, hogy egyedül pihenj pár napot. Hogy miért jó ez neked? Na, most figyelj!

  • Csak semmi alkalmazkodás! Oda mész, ahova Te szeretnél, akkor, amikor Te akarsz. És ez már igaz a nyaralóhely megválasztására is, hiszen szabad a pálya a helyszín megválasztását illetően.

  • Indulhat a felfedezés! Most aztán semmi akadálya annak, hogy felfedezd a várost, a környéket, amit pihenésed helyszínéül szántál! Csak ne felejts el elrakni egy kényelmes, hosszú sétára alkalmas cipőt!

  • Már a csomagolás is egyszerűbb! Ugye, milyen jó, hogy akár a legkisebb méretű utazótáskád is elegendő ahhoz, hogy pihenni indulj? Hiszen csak azokat a holmikat kell elraknod, amelyek számodra szükségesek, nem kell a család többi tagjának is pakolnod.

  • Új emberek, új beszélgetések! Végre lesz alkalmad új emberekkel megismerkedni, eszmét cserélni, vagy csak úgy csevegni a semmiről!

  • Végre tudsz magadra figyelni! A nyaralás lényege, legyen az bármilyen hosszú vagy rövid, hogy kikapcsolj és ki tudd pihenni magad. Ha szánsz néhány napot magadra, hidd el, a rohanó és sokszor nem a legegyszerűbb hétköznapok is könnyebben mennek majd.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.