Mindened a tészta? – Ezért jó/rossz, ha ezt fogyasztod
Lehet pizza, bukta, lehet káposztás cvekedli, lehet túrós tészta, spagetti, carbonara, neked mindegy is, a lényeg, hogy tészta legyen. Háziasszonyként is imádnivaló eledel, hiszen a tésztás ételek könnyen és gyorsan elkészíthetőek, így nem kell órákat a konyhában álldogálnod miattuk.
Ugyan Sophia Loren is megmondta, hogy a tésztának köszönheti a szépségét, de tényleg ilyen egyszerű lenne? A tészta, fogyasszuk is bármilyen formában, igazi kalória- és szénhidrátbomba, úgyhogy nem árt csínján bánni vele. Vagy mégsem? De mi történik velünk, ha tésztát eszünk?
Erősít! Ha a megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjével kombinálod, az izmaidra is jó hatással lehet, hiszen fejleszti, építi azt!
Fogyaszt! Habár a szénhidráttartalma elég magas, egy adag tészta nagy előnye, hogy sokáig eltelít, így nem tör ránk a farkaséhség idő előtt. Ésszel fogyasztva nem ront a diétánkon, sőt, akár annak egy igen fontos része is lehet. Csupán a megfelelő fehérjékkel, zsírokkal kell kombinálni!
Segít! A figyelmünket és a koncentrációnkat mindenképpen javítja, hiszen óriási energialöketet ad nekünk.
Feltölt! Méghozzá gyorsan! Egy tányér tészta gyorsan energiához juttatja a szervezetünket, ami a mai rohanó világban bizony nem utolsó szempont.
Jó kedvre derít! Ami miatt nem ajánlott mindenkinek a tészta, az az, hogy gyorsan megemeli az inzulinszintet. Jó hír viszont, hogy így óriási boldogság-fröccsel ajándékoz meg minket, szóval, a kedvünk biztos jobb egy lesz egy tányér spagetti után.
Forrás: brigitte.de