2014.04.03. 12:59:47 4451 31

7 okos ötlet, hogyan válaszd ki a számodra ideális bankot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel rengeteg bank és hitelintézet van, ezért nem olyan könnyű a választás, mint ahogy elsőre tűnik. Összeszedtünk egy-két tippet, hogy mi az, amire gondolni kell, mielőtt bankszámlát nyitunk vagy bankot váltunk. Minden pénzügyi döntésnél az a legfontosabb, hogy jó előre tudjuk, mire is lesz szükségünk, hogyan szeretnénk alakítani az életünket. Nincs ez másként a bankválasztással sem.

ATM, bankok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com ATM, bankok

1. ATM-ek elérhető közelségben

A kiszemelt banknak van ATM-je arra, amerre te mozogsz a városban? Fontos szempont, hiszen a saját bankunktól ingyenesen vehetünk fel készpénzt, az idegen bankok viszont nem kevés összeget felszámítanak ezért a szolgáltatásért.

2. Az elhelyezkedés kulcskérdés lehet

Igen, szempont, hogy a kiválasztott banknak könnyen megközelíthető helyen legyen egy fiókja. A lakásod vagy a munkahelyed közelében a legcélszerűbb bankszámlát nyitni, így útba ejtheted, ha szükséges. Hiszen az idő pénz.

3. Nyitva tartás

Napközben dolgozol? Akkor a legjobb, ha olyan bankot választasz, amely hosszabb ideig tart nyitva, vagy legalább van olyan nap, amikor este is elérhető.

4. Online bank

Az interneten ma már nagyon kényelmesen elintézhető a legtöbb ügylet. Manapság az online bank már alapszolgáltatás kell, hogy legyen. Fontos az is, hogy a kiszemelt pénzintézet felhasználóbarát felülettel rendelkezzen.

5. Díjak: a számlavezetési díjtól az utalásig

A hozzád illő számlacsomagnak eltérő díjai lehetnek a bankoknál. Találd ki, hogy mi az, amire szükséged lenne: például dombornyomott bankkártya, paypass, A-hitel, hitelkártya vagy csak egy mezei bankkártya? Fogsz-e beszedési megbízást vagy esetleg állandó átutalás szolgáltatást igénybe venni? Milyen gyakran szoktál utalni? Szeretnél-e megtakarítási számlát is vagy csak folyószámlát? Vásárolsz-e online? Szeretnél-e később hitelt felvenni? Általában milyen kondíciókkal ad a bank hitelt? Érdemes mindent átrágni, és megtudni a díjakat, hiszen sok kicsi sokra megy.

6. Ügyfélszolgálat – elérhető?

Megfelel az ügyfélszolgálat az igényeidnek a nyitva tartás és a felkészültség tekintetében?

7. Extra szolgáltatások – Gondolkozz hosszútávon!

A bank manapság több mint egy egyszerű hely, ahol a pénzünket tartjuk. A hiteleken és a megtakarításokon túl akár élet- és lakásbiztosítást is köthetünk, lakáselőtakarékossági számlát is nyithatunk. Sőt, egészségpénztárként és önkéntes magánnyugdíjpénztárként is üzemelnek. Ha több szolgáltatást igénybe veszünk ugyanazon a bankon belül, akkor valószínűleg számíthatunk bizonyos kedvezményekre is. Összefoglalva tehát, válasszuk azt az intézményt, amely a legjobban megfelel a személyes igényeinknek, hosszútávon.

Megéri egy kicsit elgondolkozni a jövőn és utána járni a költségeknek.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Továbbra is népszerű, de átalakult a borravaló intézménye egy felmérés szerint

Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - derült ki a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság felméréséből.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.