2022.01.06. 09:45:00 6497 206

A legfontosabb információk a lézeres szőrtelenítésről egy helyen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán már hallottál róla, hogy az őszi-téli időszak a legalkalmasabb a lézeres kezelések megkezdésére, mert ilyenkor sokkal könnyebb elkerülni a napsugárzást, no meg persze szép sima bőrű leszel, mire újra beköszönt a nyár. Íme dióhéjban a leggyakoribb kérdések és válaszok a témában, amikről mindenképpen tudnod kell.

Lézeres szőrtelenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lézeres szőrtelenítés

Habár a lézeres szőrtelenítés nem mindenkinél jelent teljesen végleges megoldást, nagyon népszerű eljárás a nők körében. Azt azonban érdemes (pénzügyileg) megfontolni, mielőtt belekezdenénk, hogy körülbelül évente egyszer szükség lehet ismétlő kezelésekre. A minősített szolgáltató által végzett lézeres szőrtelenítés jelentős befektetés. Továbbá fontos információ, hogy a hormonális változások, például a terhesség vagy a menopauza szőrnövekedést okozhatnak.

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés szinte bármelyik testrészen elvégezhető, de a hónalj, a bikinivonal, a lábak és az arc szőrtelenítése a legáltalánosabb. Az eljárás során a lézerből származó energiát szőrtüszőben lévő pigment nyeli el, ahol a hő hatására károsul a gyökér, ami segít csökkenteni a későbbi növekedést. A kezelés során tapasztalt érzést gyakran kis csípésként írják le, bár ez az egyéni fájdalomtűrő képességtől is függ, annak ellenére, hogy a modern gép jórészt rendelkeznek beépített hűtési technológiával, amely szinte teljesen fájdalommentessé teszi az eljárást, bár a bőr még egy napig vörös és duzzadt maradhat.

Mennyi ideig tart a lézeres szőrtelenítés hatása?

A lézeres kezelések nem hoznak azonnali eredményt. Néhány nap, de akár néhány hét is eltelhet addig, amíg a szőrszálak kihullanak, és több kezelést is be kell iktatni a szőrnövekedés különböző szakaszaiban. Az első alkalom után általában jelentős szőrnövekedés csökkenés tapasztalható, de átlagosan 6 alkalommal, kezelésenként négy-hat hét különbséggel, végzett kezelésre van szükség ahhoz, hogy kellő hatást érjünk el. A kúra akár 9 hónapot is igénybe vehet, ezért érdemes a hidegebb hónapokban elkezdeni a lézeres szőrtelenítést.

Hogyan készüljünk fel lézeres szőrtelenítésre?

A kezelés előtti napon borotválja le azokat a területeket, amelyeket majd lézerrel kezelnek. Tilos a gyantázás és az epilálás, de kerülni kell a napozást és az önbarnítót a kezelés előtt, és utána legalább egy hónapig, hogy a lehető legkevesebb pigment legyen a bőrben. Továbbá ajánlott kerülni a forró zuhanyt, a gőzkabint és a szaunát az egyes kezeléseket követő 2-3 napig.

A szőke, a vörös és az ősz szálak kevésbé reagálnak jól a lézeres szőrtelenítésre a pigment hiánya miatt, bár a korábbiaktól eltérően a mai technológia minden típusra alkalmazható.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...