2018.08.20. 15:38:43 7100 200

Az államalapításra emlékezett Kárpátalja magyarsága
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kárpátalja-szerte számos helyszínen emlékezett meg hétfőn az ukrajnai megye magyarsága államalapító Szent Istvánról; a központi ünnepséget a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ezúttal is a Técsőhöz közeli Aknaszlatinán tartotta.

Magyar zászló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magyar zászló

Az aknaszlatinai Szent István római katolikus templomban ünnepi szentmisével és az új kenyér megáldásával kezdődő, majd az államalapító királynak a templomkertben felállított szobránál folytatódó ünnepségen Szilágyi Mátyás, Magyarország beregszászi konzulátusának főkonzulja azt emelte ki, hogy augusztus 20-ának különös jelentősége és üzenete van a kárpátaljai magyarság számára.

Hangsúlyozta, Magyarország minden lehetséges és törvényes eszközzel védelmezi a kárpátaljai magyar nemzeti közösség érdekeit. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány az előző években jelentős erőfeszítéseket tett a gazdaság, a helyi infrastruktúra, a kulturális élet és az oktatási intézményrendszer fejlesztése érdekében.

"Az előttünk álló időszakban még ennél is többet szeretnénk és fogunk is tenni a közösség jogainak megőrzése érdekében: következetes és tervszerű erőfeszítéseket teszünk mind a kétoldalú államközi kapcsolatokban, mind a nemzetközi szervezetek szintjén, a NATO és az Európai Unió lehetséges fórumain, az EBESZ-ben és az Európa Tanácsban" - szögezte le a diplomata, hangsúlyozva, hogy a kárpátaljai magyarság mindig számíthat az anyaországra.

Kárpátalja sok magyarlakta településén tartanak augusztus 20-ai ünnepséget, közülük az egyik legjelentősebb a Szent István napi búcsú, amelyet a beregszászi járási Mezőgecsén tartott meg hétfőn a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet.

A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) és a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet a történelmi egyházakkal közösen hétfő este Ungváron, a vár belső udvarában tartja meg hagyományos Szent István napi ünnepségét.

Forrás: http://mti.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...