2020.10.13. 14:11:29 7438 228

Első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben a sok eső miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nagy mennyiségű csapadék veszélye miatt első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az ország nagy részén. Néhány megyében erős szélre is figyelmeztetnek.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az ország felett lévő csapadékzóna - főként a keleti, északkeleti és északi tájakon - kiadós esőzést okoz. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 milliméternél is több eső eshet. Északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 millimétert meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban. Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú, Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kiemelték továbbá, hogy a Dunántúlon nagy területen lesz erős a szél. A Kisalföldön, az Alpokalján, a Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérik a 70-75 kilométer/órát (a Dunántúli-középhegység területén időnként 80-85 kilométer/óra sem kizárt). Ezeken a területeken délutántól fokozatosan veszít erejéből a szél.

A Zempléni-hegység térségében is megerősödik, illetve viharossá fokozódik a szél. Itt 60-70 kilométer/óra körüli maximális széllökések lehetnek, majd délelőtt fokozatosan gyengül a szél a térségben.

Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 6-16 Celsius-fok között alakul. Késő estére 5-10 fokra hűl le a levegő.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...