2021.07.28. 09:30:00 6502 195

Hamis barnaság? Ezek a helyes önbarnítás alapszabályai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A barnulási tippek nem merülnek ki a napozással és a szolárium gép használatával, aki nem szeret ki- vagy éppen befeküdni sugarak közé, annak van más lehetősége is a vágyott bőrszín megszerzésére. Azonban az önbarnítás terén ugyancsak számolnunk kell pár betartandó szabállyal!

Önbarnítás krémmel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önbarnítás krémmel

A tökéletes farmernadrág megtalálásához hasonlóan időigényes lehet számunkra a megfelelő színt előidéző és kényelmesen felhordható készítmény megtalálása. Ennek megkönnyítésére – a habtól az olajig - összegyűjtöttek pár praktikus információt.

Hab / Mousse: Sokak szerint ez a kivitel alkalmazható a legegyszerűbben. A könnyed formula könnyen kenhető és gyorsan szárad. A legtöbb márka többféle színváltozatot kínál belőle.

Spray: Kiválóan alkalmas nehezen elérhető területek, például a hátunk színezésére. Egy gyors permet az arcunk előtt és természetes színt kölcsönözhetünk arcbőrünknek is. Csak eközben tartsuk vissza a lélegzetünket és csukjuk be jól a szemünket!

Permet: A barnító piac újdonsága azért ígéretes, mert ezeket a folyadékokat közvetlenül a bőrre kenhetjük, majd egy gyors dörzsöléssel be is fejezhetjük a műveletet. Színtelenek, így korlátozva van a szín sötétsége, és alapos keverést is igényelnek.

Olaj: Ez az egyik leghidratálóbb barnító típus, így, amennyiben száraz vagy feszülő a bőröd, valószínűleg ez a legjobb választás a számodra.

Krém: Az olajhoz hasonlóan a krém is rendkívüli hidratáló hatású a barnító funkciója mellett. Az érzékeny és érett bőrtípussal rendelkezők körében ez a leginkább kedvelt megoldás.

Az önbarnítás helyes folyamata:

  1. Szőrteleníts legalább 24 órával a barnulás előtt, hogy a pórusoknak esélye legyen visszahúzódni, és ne alakulhassanak ki a zavaró kis barna pontok a bőrön.
  2. A csíkmentes barnaság kulcsa a rendszeres hámlasztás, ezért testkefét is érdemes bevetni az önbarnítás előtti napon.
  3. Maradéktalanul távolítsuk el a sminket és a dezodor no meg a testápoló nyomait a bőrről, A szőke hajúak egy kevés vazelint is vigyenek fel a hajvonalhoz és a szemöldökre, hogy az ne színeződhessen el.
  4. Mindig a bokától érdemes kezdeni a barnítást, körkörös, nem söpörő mozdulatokkal, hogy a barnulás a lehető legegyenletesebb lehessen.
  5. A hátunk színezéséhez fordítsuk át a barnító kesztyűt úgy, hogy a szivacs oldala felfelé nézzen, és így kenjük rá a barnító szert egyik oldalról a másikra.
  6. Használjuk a kesztyűn maradtak önbarnítót a kezünk, a talpunk és az arcunk barnítására.
  7. Tisztítsuk meg körmeinket alatt és az ujjai között is a bőrt egy nedves törlőkendő segítségével, hogy elkerüljük a foltokat.
  8. Várjunk 10 percet, amíg a szín megszárad, majd öltözzünk laza ruhába, egy maxiruha pl. tökéletes lesz.

Hogyan tartsd meg legtovább a színt?

Ügyeljünk arra, hogy a zuhanyzás a lehető legrövidebb legyen, langyos vízzel - és szárítkozáskor ne dörzsöljük meg magunkat.
Igyunk sok vizet, hogy testünk hidratált maradjon, így hosszabb ideig tart majd hamis barnaságunk.
Hidratáljuk bőrünket minden nap! Ez abban is segít abban, hogy egyenletesen halványuljon majd el a szín, ne pedig foltosan.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...