2022.09.06. 12:05:00 6118 227

Hát ez nagyon retró! Unalmas nosztalgia a divat- és a szépségtrendek között?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néztél már meg jól őszi kirakatokat az idén? Mit láttál? Én sajnos semmi újat! Sőt, mondhatni nagyon csalódott vagyok, mert az átlag üzletek csak max. 25 éves korig hordható kollekciót kínálnak. Magas derekú trapéznadrág (ezt természetesen rövid derekú, tenyérnyi széles bőrfelületet szabadon hagyó garbóval kiegészítve), plédkockás, tyúklábmintás anyagok, no meg erős narancssárga színek. Hol is láttam hasonlót? Jah igen, évtizedekkel ezelőtti felvételeken.

Retró hajviselet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Retró hajviselet

Szokták mondani, hogy nincs új a nap alatt, ez különösen igaz a divat világára. A számunkra retro dolgok a Z generáció tagjainak azonban felettébb érdekesek lehetnek, a mai szépségtrendeket ugyanis erőteljesen elárasztotta az ‘50-es és kétezres évek közötti (minimalista) nosztalgia!

Személyes kontra történelmi nosztalgia

A személyes nosztalgiát bizonyára nem kell hosszasan ecsetleni, hiszen azt takarja, aminek hangzik, azaz jóleső múltidézést abból a korszakunkból, amikor szépnek, fiatalnak és gondtalannak érezhettük magunkat.
Ezzel szemben a történelmi nosztalgia olyan ihletődést keres, amely időszakot az egyén eddig még nem tudott megtapasztalni. Ez utóbbit általában a jelennel való elégedetlenség (pl. instabil időkkel való megbirkózás vagy vigasz keresése) váltja ki. Nem csoda, hogy ennek térnyerésével állunk most szemben.

Az általában 20 évente ismétlődő ciklusok ez idáig tartották magukat ahhoz, hogy a múltból leporolt irányzatokhoz legalább egy csipetnyi újat adtak, például a ‘60-as évek sminkje remek alapot adott az 1990-es években hódító füstös sminkhez. Azonban a régi trendek most kevésbé innovatív szinten vannak jelen és véleményem szerint a modern esztétika sem jellemző rájuk kellőképpen. Arcpír, hajszín és hasonlók terén ugyanakkor a lila lett az új rózsaszín.

Mullet stílusú frizuraMullet stílusú frizura

Alig smink és retro hajviselet?

A “vagy a szemedet vagy a szádat hangsúlyozd” iránymutatás talán most ér igazán célba, és ehhez a sötét tónusú szájceruzákat hívja segítségül a ‘90-es évekből, a matt árnyalatú rúzsokat pedig ezzel egy időben a háttérbe szorítják. Mintha a maszk alól kiszabadult szánk az eddig előtérbe kerülő szemeken kérné számon mellőzöttségét.
A világjárvány velejárója, a maszkhordás arra ösztönözte a nőket, hogy kevesebb sminket viseljenek, és közülük egyre többen fordultak a természetes megjelenés felé. A smink nélküli sminkben pedig nem igazán volt csavar, habár néhányan kósza trendet teremtettek extrém mintázatú szemsminkjükkel.
A No-makeup mellé pedig megérkezett a No-haircut trend is, így most már én is divatos lehetek a “csak a végéből csípjél egy keveset” stílusú fodrászlátogatásaim után.

A mini frufru és az extrém léptékben tépett tincsek újra hódítanak azok körében, akik nem szeretik csak úgy megnöveszteni a hajukat. Az elöl rövid, hátul pedig hosszú frizurák láttán méltán érezhetjük magunkat egy idejétmúlt focicsapat tagjai között… igen, úgy van, a mullett, azaz a Bundesliga-séró visszatért!
Remélem, hogy a fodrászokban lesz annyi jóízlés, hogy a sokak szerint valaha volt leggázabb frizuratrend napjainkban letisztultabb és sokkal modernebb köntöst kapjon, kívánom ezt annak érdekében is, hogy viselőjük tényleg magabiztosan jelenhessen meg ezzel a frizkóval - amíg vissza nem nőnek a tincsei.
A modernizált mullett vágást shullett (shag + mullett, amikor a frizura rétegezése kócos hatást eredményez) vagy Wolf Cut (vállig érő, vékony és tartás nélküli hajhoz ajánlott viselet) néven is láttam már emlegetni. Hogy ne fanyalogjak ilyen sokat, megemlíteném, hogy a párducminta visszatérésének viszont meglehetősen örülök. Hord te is, de csak mértékkel, vagy egy-egy kiegészítő révén a szettedbe csempészve, hogy ízlésesen lehessél nőies.
A színharmóniára és egyedi tulajdonságainkra (életkor, testalkat, személyiség) ügyelve csak annyit tegyünk magunkévá a jelenleg futó divatirányzatokból, ami nekünk jól áll!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...