Igazi őszi különlegesség! – Avagy mire jó a kecskesajt, ha van mellé egy kis szőlő is?
Ha valamiért is vártuk az őszt, akkor azok a gyönyörű, édes, lédús szőlőszemek. Az ember, ha egyszer nekiáll, nem bírja abbahagyni, és csak eszi, eszi és eszi. No, de azért ha akad egy jó szőlős recept, talán képtelen leállni a „szemezgetéssel”!
A lenti recept miatt garantáltan megéri meghagyni néhány fejet ebből az őszi finomságból! És ha még egy kis kecskesajt is képbe kerül! Szerezd be a **hozzávalók*at (2 főre elegendő), és már indulhat is a sütögetés:
12,5 dkg fehér szőlő
12,5 dkg piros szőlő
15 dkg kecskesajt
1 db tojás
só
egy kevés édes desszertbor
A szőlőt leöblítjük, megfelezzük, ha kell, kimagozzuk. Két darab hőálló tálkába halmozzuk a szemeket. A tojásfehérjét némi sóval kemény habbá verjük. A sajtot lereszeljük, majd a tojás sárgájával illetve a felvert fehérjével összekeverjük. A kész masszát a szőlőszemekre halmozzuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig süssük. De ha esetleg van grillfunkció a sütőnkön, inkább azt kapcsoljuk be, és grillezzük meg a gyümölcsös finomságunkat. Ha megsült, öntsük nyakon a borral és már falatozhatunk is!
Forrás: chefkoch.de