2020.09.30. 15:47:11 14194 200

Így készül a légiesen könnyű sifon piskóta!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ebben a receptben az a legjobb, hogy nem tudunk olyan hibát elkövetni a sütés folyamán, amitől száraz lenne a tészta. A picit szivacsos és lukacsos tészta Amerikából származik, és kisebb változtatásokkal egyre többfelé ismert lesz. Kerüljön bele a mi receptfüzetünkbe is!

Sifon piskóta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sifon piskóta

Az egyetlen kellék, amitől a „chiffon cake” az lenne, ami eredetileg, az egy olyan tortaforma, aminek lyukas a közepe. Azonban bárhogyan elkészíthetjük: lapnak sütve, kisebb kuglófformában, egyszerű tortaformában, vagy akár kis muffinok is készülhetnek ebből a piskótaszerű tésztából. Tölthetjük a kedvenc krémünkkel, de bárminemű mázzal és öntettel lecsurgatva is rendhagyó sütemény keletkezhet a fantáziánk nyomán.

Sifon piskóta

  • 280 gr liszt
  • 1,5 ek. sütőpor
  • 8 db tojás
  • 180 ml olaj
  • 300 gr cukor
  • 1 csipet só
  • 180 ml narancslé - A narancslé helyett helyenként citrommal (leve és héja is belekerül) vagy kakaóval, esetleg vaníliával is sütik.

Ha megihletett a lehetőség, készítsed el a tésztát a következőképen!

Miközben előmelegítjük a sütőt 160 fokra, béleljünk ki egy 30 cm átmérőjű formát vagy egy kisebb tepsit. (Ne vajazzuk ki a formákat!) A lisztet most nyugodtan átszitálhatjuk, hiszen pillekönnyű tészta a cél. Adjuk hozzá a sütőport és a sót, végül a cukorból 200 grammot. Tegyük félre a száraz alapanyagokat.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük össze az olajjal és a narancslével, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez és keverjük habosra (robotgéppel). A fehérjéket a maradék 100 gr cukor hozzáadagolása mellett kemény habbá verjük. Ezt anélkül, hogy nagyon megtörnénk, óvatosan keverjük hozzá a már meglévő keverékhez.

Az előkészített formába töltve 45 percig kell sütnünk – tűpróba. Miután megsült, a formából kiborítva hagyjuk kihűlni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...