2021.09.15. 09:45:00 5436 157

Nem kívánt arcpír 3. - Ha kell néhány jó módszer az arc vörösségének elrejtésére
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A türelem rózsát terem, vagy esetünkben inkább szép arcbőrt, azonban a tuti praktikáknak is idő kellhet arcunk pirosságának eltüntetéséhez. Néha szükség lehet olyan instant megoldásra, ami gyorsabban vezet eredményre. Íme, hogyan lehet elfedni az arcpírt!

Sminkelés kozmetikai szivaccsal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sminkelés kozmetikai szivaccsal

Az arcpírról szóló sorozatunk részeit olvasva már biztosan tudod, hogy a legfontosabb az arcpír okának kiderítése ahhoz, hogy megfelelő módszerekkel meg tudd szüntetni a kellemetlen bőrirritációt. Az arc pirosságának elfedése önmagában inkább akkor ajánlott, ha semmiképpen sem illik megjelenned piros arccal. A sok smink sokat árthat az irritált bőrnek, úgyhogy csak csínján vele!

Hogyan takard el a zavaró arcpírt?

1. Használd a zöld színt!

A zöld árnyalatú termékek segítenek korrigálni bőrpír vöröses színét, így az arcbőr színe semlegesebbnek tűnhet. Sminkelés előtt vigyél fel egy zöldes színű alapozót. Lehetőleg olyan terméket válassz, amelyik bőrnyugtató hatóanyaggal is rendelkezik.

2. Óvatosan vidd fel a termékeket!

A smink összetevői és a bőrápolás módja nagyon fontos, de nem árt hangsúlyozni azt sem, hogy a sminkelés szinte simogatását és nem a dörzsölést jelent. A túl durva mozdulatok során fellépő súrlódás csak fokozná az elkendőzendő bőrpírt.

3. Cseréld le a durva sörtéjű sminkecseteket nyugtató szivacsokra!

Az irritált bőr állapotán kár lenne tovább rontani, ehelyett a nedves szivacs használata ajánlott. Dörzsölés helyett apró paskoló mozdulatokkal érdemes rétegezi az adott terméket a bőrön. A természetes megjelenés legyen a cél, ne a viaszszerű arcvonások!

Mikor kell orvoshoz fordulni arcpír esetén?

Bizonyos esetekben a vény nélkül kapható termékek is sokat segíthetnek, ám nem mindig elégségesek. Ha a bőrpír vagy a kiütések 1-2 héten belül nem javulnak, mindenképp fel kell keresi a bőrgyógyászt, hogy szakmai tanácsokkal és receptekkel felszerelkezve vethessünk véget bőrünk kellemetlen irritációjának.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...