2021.09.08. 09:30:00 6084 199

Röviden a niacinamidról: Valóban minden bőrtípusnak aranyat ér?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szépségipar egyre újabb és újabb hatóanyagokkal kínálja termékeit, amelyek hatékonyságáról megoszlanak a szakértői vélemények, azonban van egy összetevő, amit már jól ismernek: A niacinamidot a bőrápolás terén felhasználható sokoldalúsága miatt régóta kutatják. De bizonyítottan előnyös ez a B3 -vitamin származék minden bőrtípusnak?

Természetes arcápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetes arcápolás

Tudományos tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a niacinamid csökkentheti a hiperpigmentáció, a finom ráncok és a pattanások megjelenését. Ez a többfunkciós összetevő a sejtjeink számára szükséges a megfelelő működéshez, és részt vesz továbbá például az anyagcserében és a károsodások helyreállításában.

Milyen előnyökkel jár a niacinamid használata a bőrápolás során?

A niacinamid gyakran használatos a bőrápolásban gyulladáscsökkentő hatása miatt, de számos más jótékony hatása is ismert:

1. Akne ellen

A niacinamid azáltal, hogy segíthet csökkenteni a bőr olajtermelését, javíthat a pattanásos bőr állapotán.

2. Világosít

Jellemzően az érzékeny, valamint öregedő bőrű és sötét foltokkal rendelkezők számára készült termékekben alkalmazzák. Már 5%-os niacinamidos hidratáló krém rendszeres használatával gátolható a pigmentációt okozó melanin termeléséért felelős enzim, és javítható a bőrtónus.

3. Rosacea csökkentése

A bőr úgynevezett lipidjei – ilyenek például a ceramidok - felelősek a bőr védelmi funkciójának fenntartásáért és a hidratálásért. A niacinamid növeli a ceramidok termelését, ezáltal megakadályozva a vízveszteséget a szárazságtól veszélyeztetett bőrön.

4. Öregedésgátló

Életünk előrehaladtával csökken a telt bőrszerkezetért felelős kollagén termelődése, ami ráncok kialakulásához és a bőrfeszesség elvesztéséhez vezethet. Kutatási eredmények szerint a niacinamid lassítja a ráncok megjelenését a kollagén termelés növelésével.

Milyen bőrre valók a niacinamidos termékek?

A niacinamid egy olyan természetes és enyhe összetevő, amely általában minden bőrtípusra – még az érzékeny bőrre is - használható minden probléma nélkül.
Ez a kiváltképp hasznos B3-vitamin-származék jellemzően szérumokba és krémekbe kerül bele, és a az ajánlások szerint ajánlott naponta kétszer alkalmazni ezeket a termékeket. A hialuronsavval kombinált termékek különösen sokat javíthatnak bőrünk állapotán.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...