2022.01.26. 09:35:00 7012 227

Vissza az időben: Most is hordható ruhadarabok a 80-as évekből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stílus és a divat örök: Vagyis jobban mondva (már) nincs új a nap alatt. Az előző évtizedek trendjei térnek vissza újra és újra, egy kis csavarral. Tehát, ha lapul még egy-két jó állapotban lévő ruhadarab és kiegészítő a retrónak hívott időszakból, kapd elő és viseld!

A 80-as évek divatja - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A 80-as évek divatja

Ugye milyen jó, hogy néhány régi kedvenc darabot nem esett a gardróbrendezés “áldozatává”? Habár az 1980-as évek divatját néhány ballépés miatt sokan a stílus mélyrepülésének tartják, volt néhány, ma is beépíthető irányzata annak a korszaknak is. Nálad lóg az alábbiak közül valamelyik a fogason?

Az 1980-as évek ihlette divat

Pasztell színű nadrágkosztüm

A laza és elég hosszú szabású kosztümkabát biztosan sokaknak rémlik, ha máshonnan nem is, de klasszikusnak számító filmekből. A nadrág elől középen természetesen élre vasalt, ami nem gátolja meg a viselőjét abban, hogy sportosra vegye a figurát és egyszerű fehér pólóval, no meg magasszárú tornacipővel kombinálja. Ha pedig ez nem lenne stílusod, még mindig hordhatod a szettet egy szép magassarkú cipővel és egy vékony nyaklánccal.

Peplum felsők

A magasabb derék vonallal szabott, alul egyre jobban kiszélesedő felsők ceruzaszoknyával mutatnak a legjobban. A hétköznapokon akár farmerrel is viselhetjük, hogy megszínesíthessük vele megjelenésünket.

Nagy pöttyök

A pöttyös ruhák és blúzok számomra mindig kicsit franciás hatást keltenek, de a 80-as évek divatját fémjelző nagy pöttyös anyagok már ritkábban jöttek velem szembe. Ha fekete-fehér a pöttyös ruhánk, ne féljünk a táskát vagy a sminket kissé harsányabb színből választani.

Széles bőröv

A minél szélesebb, annál drágábbnak tűnő kiegészítő fekete vagy barna darabokhoz illik a leginkább, amennyiben a fekete bőrt arany részletek díszítik. A krokodil mintás utánzatok ugyancsak feldobják az unalmasabb outfiteket!

Színes bőrkabátok

Természetesen ebből is a fényesebb, lehetőleg kissé puffosabb vállú darabok a legmenőbbek! Ha teheted, tekerj a derekad köré egy előbb említett, nagy szögletes csattal bíró, széles övet is. A padlizsán és a bordó nagyon divatos színek, és farmerhez vagy fekete (bőr)nadrághoz szintén remekül passzolnak.

Színes széldzseki

A szeles hétköznap igazi vidám darabja a többféle fagyiszínt is felvonultató klasszikus. Sportcipővel, napszemüveggel és fejhallgatóval viselve igazi időutazáson eshetünk át!

Metál darabok

Nadrág, kabát, blézer? Bármelyik ruhadarabod is rikít fémes színben, arra vigyázz, hogy a többi ruha és kiegészítő, amit viselsz, ne legyen harsány! csupa fehérrel vagy feketével párosítva kimondottan elegáns viselet kerekedhet ki belőle.

Ha nincs a régmúltból a listában szereplő darab, és kedvet kaptál valamelyikhez, akkor környezettudatos vásárlóként vásárolj egy korabeli használt terméket.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...