2020.07.23. 12:54:12 9904 275

10 pénztárcabarát ötlet, amitől a teraszod lesz a legjobb hely ejtőzni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időjárás kiszámíthatatlan, a vírus miatt nem tudjuk eldönteni, hogy menjünk vagy maradjunk, a hangulatunk pedig valahol a béka segge alatt van... Éppen itt az ideje, hogy egy kicsit megrázzuk magunkat és hangulatosabbá varázsoljuk a teraszunkat!

Terasz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Terasz

Nem kell nagy beruházás ahhoz, hogy a saját teraszod legyen a legalkalmasabb hely a pihenésre ezen a nyáron. Elég, ha növényekkel, kényelmes kerti bútorral és némi hangulatvilágítással ékesíted. No, de lássuk a konkrét ötleteket!

1. Szerelj fel egy polcot!

A teraszon is hasznát fogod venni egy polcnak a falon, vagy akár egy kis szekrénynek is. Ha kiültök a családdal, a pároddal vagy a barátokkal, kéznél lehet a sörnyitó, öngyújtó, szalvéta, egy kis mécsestartó, sőt, akár poharak is, de simán dekorációs célra is használhatod. Virág vagy fűszernövény is kerülhet rá.

2. Helyezz el annyi zöld növényt, amennyit csak bírsz!

A zöld növények megnyugtatnak, természet közeli élményt adnak, egyszerűen jó a közelükben lenni. Egy-egy nagyobb tuja még árnyékot is adhat. Naná, hogy ott a helyük a teraszodon!

3. Végy egy-két papír lampiont!

Színes vagy fehér - teljesen mindegy! Az ízlésednek megfelelő papír lampion egészen biztos, hogy fel fogja dobni a teraszod, és egy kis fesztivál hangulatot csempész a hétköznapokba! 7-800 forintos beruházás, de persze minél több van belőle annál jobb. Válassz ledes verziókat!

4. A kültéri lámpafüzérek is szuperek!

Nagyon aranyosak, kellemes fényt adnak, és oda teszed őket, ahová csak akarod. Van napelemes vagy sima elemes változat is.

5. A petróleumlámpa az igazi!

Ha szerzel egy petróleumlámpát is, akkor a szúnyogokat is távol tudod tartani, mert lámpaolaj gyanánt szúnyogirtós változatot is tehetsz bele, például borsmentásat. A régi petróleumlámpák hangulatát pedig semmi sem übereli.

6. A rongyszőnyeg tuti jó

A padlóra letehetsz egy szuper kis rongyszőnyeget, és máris kuckósabb lesz a kültéri pihenősarkod. Az ajtó elé is tehetsz egyett, rengeteg port felfog majd, és kevesebb jut be a lakásba.

7. Párnák és plédek

Terasz, párnák, takarókTerasz, párnák, takarók
Naaaagy, színes párnák, amelyek nemcsak divatosak és hangulatosak, hanem kényelmesek is. Ha kéznél van néhány pléd hűvösebb időre, akkor az esti ejtőzés is kellemesebb lesz.

8. Hintaágy

Ha elfér a teraszodon, akkor a hintaágy is jó beruházás, nemcsak a gyerekek szeretik. :)

9. Fűszernövények a teraszon

A fűszernövények többsége távol tartja a szúnyogokat, ráadásul az italokba, koktélokba és ételekbe is gyorsan belecsippenthetsz belőlük. A legtöbb szuperül érzi magát egy cserépben is, nem kell a szabad földbe ültetned, kivéve talán a citromfüvet és rozmaringot.

10. Nagyobbat szeretné? Térkövezz!

Egy meglévő teraszt meghosszabbíthatsz, ha mellé térkövezel, és oda is elhelyezel kerti bútorokat, esetleg egy grillsütőt. A kő kitűnő kültéri alap bármilyen stílushoz, bátran kísérletezz! Így már a vendégek is kényelmesen el fognak férni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...