2021.04.15. 08:44:27 7480 219

3 legfontosabb feladat, amit meg kell tanítanod a kutyusodnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor kutyus kerül a családba, megszaporodnak a tennivalók. Bizony a felelős állattartás nem csupán arról szól, hogy életben (és tisztán) tartjuk ebünket. Az egyéb technikai teendőkön (mint például állatorvosi látogatás) túl, ott van a képzés is… és igen- van, ami ebből elengedhetetlen.

Játék a kutyáddal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Játék a kutyáddal

A kutyánk képzéséhez -bár sokat segít-, nem kell feltétlenül szakszerű segítséget igénybe vennünk, otthon is tanítgathatjuk. Ez semmiképp nem maradhat el, ha kellemes együttélést és boldog állatot szeretnénk hosszú távon. Ennek egyik oka, hogy a kutya-gazdi kapcsolatot mindennél jobban erősítik a közös tanulások, amik tulajdonképpen vezetett, okos játékok. Így fejlődik a kutyus és okosodik, ismeri meg jobban állatát a gazdi. Másik nagyon fontos előnye az maga, amit a kutyánk megtanul. Mert vannak elengedhetetlen feladatok, vezényszavak (nevezhetjük akár kérésnek is), amit a kutyánknak mindig azonnal és feltétel nélkül kell teljesítenie, saját biztonsága érdekében. Ehhez pedig tanítás és sok-sok gyakorlás kell.

Ül, marad – biztonsági kutyastopp

Az ül parancsot szinte minden kutyus könnyedén és szívesen elsajátítja, ami jó hír, mert ez az alapja az egyik legfontosabbnak, amit a kutyánknak taníthatunk. Azaz a „marad” -nak. Ha magabiztosan, minden külső ingertől függetlenül tudja tartani „marad” pozícióját a kutyánk, akkor biztonságban tudhatjuk magunk mellett, vagy akár magunktól távol külső terepen is. Erre sokszor szükség lehet séták során, de akár kerten belül is: egy kapunyitáskor vagy tűzrakáskor életet menthet.

Hozzám – a behívás

A gyere/hozzám szintén nagyon fontos szerepet játszik kutyus és gazdi életében. Zárt közegben póráz nélkül, nyílt terepen forgalomtól elzárt helyen, előbb hosszú, 15-20 méteres gyakorló pórázzal, majd anélkül is ismételhetjük. Elengedhetetlen, hogy kedvencünk minden ingertől függetlenül első hívásra visszajöjjön hozzánk, hiszen így őt is megóvjuk és más állatokat, gyerekeket, felnőtteket is biztonságban és békében elkerülhetünk.

Nem szabad – mert van, amit egyszerűen nem szabad

Az izgalmas, érdekes és veszélyes dolgok, úgy, mint a szemét összeszedése és megcsócsálása séta közben, nem igazán alkalmasak arra, hogy megtanuljuk a “nem szabad” jelentését. Használni persze pont ezekben a helyzetekben kell majd. A tanulást kezdjük azzal, hogy amikor valamit nagyon csinál a kutyusunk, zökkentsük ki a “nem” szócskával és ha abbahagyja, jutalmazzuk meg. Ezt – az étkezést kivéve- bármikor gyakorolhatjuk vele, így élesben is megy majd.

A fenti hasznos trükköknek nincs ott vége, hogy az eb megtanulta a leckét. Időről időre, évente párszor jutalomért cserébe ismételjük át a gyakorlatokat, így a tudás friss marad, nem kényelmesedik el a kutyusunk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?