2021.07.21. 09:15:00 7176 210

4 elektromos hiba, amit ne próbálj meg saját magad orvosolni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megfelelő rutinnal és szerszámokkal egyszerűbb javításokat mi magunk is elvégezhetünk otthonainkban. A világítás és aljzatok is gyakori hibaforrások, ám a legtöbbször nem szabad hozzájuk nyúlnunk, ha probléma akad velük - kivéve persze, ha ehhez szükséges végzettséggel rendelkezünk.

Veszélyes elektromos hiba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Veszélyes elektromos hiba

Vannak esetek, amikor kötelező szakembert hívnunk, mert nem csupán nagyobb kárt okozhatunk a problémás berendezésben, de életveszélyes helyzetet is teremthetünk! Az elektromos hibáknál nagyon fontos, hogy jól mérjük fel a helyzetet és türelmesen várjuk meg, míg kiér hozzánk a villanyszerelő, hiába vagyunk más területeken ezermesterek.

4 általános elektromos probléma, amelyek villanyszerelő segítségét igénylik:

1. Lógó elektromos vezetékek

A szakképzett villanyszerelők értik a módját, hogyan kell ezeket áramütés veszélye nélkül “eltűntetni” az útból. Ez főleg akkor probléma, ha a vezeték olyan helyen áll szabadon, ahol beleakadhat a családunk bármely tagja. De kisgyermekek és háziállatok közelében ez a probléma még súlyosabb lehet!

2. Villogó fények

Hiába az izzócsere a lámpa fénye továbbra is villódzik? Ezt okozhatja a rossz rögzítéstől a hibás vezetékezésen át egy sor probléma. A jó szakember pedig tudja a módját, hogyan is szúrja ezt ki szisztematikusan.

3. Különös szagot áraszt az elektromos csatlakozó vagy kapcsoló

A szúrós szag legtöbbször akkor érződik, ha nagyobb névleges értékű elektromos készüléket csatlakoztatunk az aljzatba. A megoldás itt csak annyi, hogy azonnal kapcsoljuk ki a készüléket és húzzuk is ki a konnektorból.
Azonban az már jóval komolyabb hibát jelez, ha megfelelő eszköz van csatlakoztatva, és az aljzat fedél is elszíneződik a furcsa szag megjelenésekor! A meleg csatlakozóhelyek és a bizsergés is mind-mind olyan elektromos hiba, amelyet szakképzett villanyszerelő fog tudni megoldani. Ilyenkor nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a probléma megjelenésekor azonnal áramtalanítsunk a nagyobb gond elkerülése érdekében.

4. Elavult elektromos rendszer

Régebben épült lakás vagy ház vásárlása után sokszor szembesülhetünk korszerűtlen elektromos vezeték rendszerrel. Ennek kicserélése sem otthoni barkács feladat! Az elvégzendő huzalozáshoz értelemszerűen hívjunk szakembert, hogy biztonságban és korszerűen szolgáltathasson a rendszer.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.