2015.07.29. 14:34:20 8851 253

4 tipp, hogy ne okozzon meglepetést a bankkártyád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhányan azért használnak több bankkártyát (és -számlát), hogy elrejtsenek dolgokat. Sokan azonban azért, mert így nagyobb biztonságban lehet pénzük, vagy mert így több hitelkeretük lehet.​ Az alábbiakat tartsuk be, hogy egyik számla se okozzon meglepetést!

Bankkártyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bankkártyák

1. Legyen rajta pénzösszeg!

Bármilyen bankot is választunk, általános szabály, hogy van kártyavezetési díj. Ha nincs, azt valamilyen, a számlán tárolt összeghez kapcsolt kedvezmény (pl. minimum havi 150 000 Ft-nak kell érkeznie rá, stb.). Ez az összeg hónapról hónapra levonásra kerül, ha nincs elegendő pénz a számlán, akkor negatív előjelű egyenleg szerepel majd a számlánkon. Ezzel az a baj, hogy erre is van kamat, tehát nem csak a havidíjakat kell fizetnünk, hanem attól kicsivel többet.

2. Ne a minimumot utaljuk!

Általában nem követjük a banki számlavezetési díjak alakulását (pedig érdemes, évente több ezer forintot spórolhatunk egy - akár bankon belül - jól megválasztott csomaggal). Ha a számlánkon csak a minimum összeget tartjuk (éppen csak a számlavezetési díjnak vagy hitelkártya esetében a havi törlesztőrészletnek megfelelő összeget), úgy nagyon könnyen mehetünk nulla alá, és máris fizethetjük az extra kamatokat.

3. Időben utaljunk!

Szintén figyeljünk a dátumokra. Akár 1-2 nap csúszás esetén is kaphatunk büntetést, ami szintén kamatozik. Ezek kezdetben pár száz forintnyi összegű extra díjak, azonban ha nem nézzük rendszeresen a számlát, és csak az év végi összesítőt látjuk, igencsak fájdalmas lehet egy több ezer forintos büntetés.

4. Vásároljunk vele!

Sok bankban jóváírást kaphatunk, ha bankkártyával vásárolunk, illetve például hiteligénylésnél is szerepelhet ez a feltételek között. Ráadásul, ha bankkártyával vásárolsz, azért nem számolnak fel extra költséget, míg a készpénzfelvételért (havi két ATM használat után) igen.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?