2019.11.26. 16:27:06 26017 226

9 stílus, 1 útmutató – Hozzád melyik körömforma illik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepek közeledtével megszaporodnak a társasági események. Rég nem látott emberekkel vesszük fel újra a kapcsolatot. Természetes, hogy mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, és ilyenkor az is igyekszik egy lehetetlennek tűnő kísérletet tenni a műkörmösnél, aki év közben nem manikűrözteti a kacsóit. De milyen formát is kérj?

Körömformák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömformák

Nagyon egyszerűen eldönthető, hogy melyik körömforma álla legtermészetesebben nekünk a 9 stílus közül, mégpedig úgy, hogy megnézzük, milyen alakja van a körmünknek ott, ahol kinő a bőr alól. Ha ovális, akkor célszerű oválisra reszeltetnünk a felső részt is.

Milyen (nem túl extrém) körömformákat ismerünk?

1. Kerek

A rövid körmök legideálisabb formája, ami lehetővé teszi, hogy körmünk egészséges maradjon, illetve erőssé válhasson. (Nem szerepel a fenti fotón.)

2. Négyzet

Ha unjuk a természetes formákat, akkor rövidebb körmökhöz kérhetjük ezt a szögletesebb formát is, amelynek karbantartása nem igényel sok időt. (Fent: Square)

3. Lekerekített négyzet

Az előző formát létre lehet úgy is hozatni, hogy a „sarkok” élét elvetetjük. Ezen a formán is jól mutat az egyszínű körömlakktól kezdve a díszesebb díszítés is. (Fent: Squoval)

4. Szögletes

Miért is ne növeszthetnénk meg a négyzetes formájú körmeinket hosszabbra? Vagy miért ne adhatnánk a már hosszú körmeinknek szögletes fazont? Létezik! (Edge)

5. Ovális

A karcsúbb, nőiesebb külső híveinek egyik kedvelt formája, mivel hosszabb körmökön mutat igazán jól. (Oval)

6. Mandula

Ez szintén nagyon kedvelt forma a hosszú körmöket viselő hölgyek körében. Az oválisra reszelt körmök vége játszi könnyebbséggel elkeskenyíthető és a végponton kissé lekerekíthető. (Almond)

7. Balerina

Az, aki természetes hosszú, és megfelelő erősségű körmökkel rendelkezik, az bátran kipróbálhat valami szokatlanabbat is. Inspirálódhatunk a spicc-cipő orrának formájáról is. (Ballerina)

8. Hegyes

A stiletto néven is ismert forma jellegzetessége, hogy úgy végződik egy pontban csúcsosan, hogy az „oldalvonalai” nem egyformák, nem párhuzamosak. Extrémebb személyiségeknek ajánlott, aki már megszokták a műköröm viselését. (Stiletto)

9. Rúzs

A ferdén levágott, oldal hegyes, elől lapos körmök igazán divatosnak számítanak most. Elnevezését arról kapta, hogy a frissen kibontott, oldalról nézett rúzs alakjához hasonlítható leginkább. (Lipstick)

Hogyan tűnik optikailag vékonyabbnak az ujjam?

Hiába kívánná meg az iménti módszer a négyzet alakú körmöket, ha félünk attól, hogy ujjaink tömzsinek tűnnek majd miatta! A rövid, négyzetes formát felejtsük el ilyenkor, és inkább kérjünk hosszúkásabb, kúpos alakot, mint amilyen a mandula. A túl drámai hegyes stílus viszont gyakran ellentétes hatást ér el, azaz az ujjak karomszerűnek tűnhetnek.

Forrás: goodhousekeeping.com/beauty/nails/a33451/nail-shapes-and-names-manicure/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...