2021.04.07. 15:17:33 7614 207

A hatékony ingatlaneladás titkai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ingatlaneladás nem egyszerű műfaj, nem véletlenül vált egy külön szakmává. Ha éppen most készülsz túladni az ingatlanodon, vagy csak érdekel, hogyan lehet hatékonyan lebonyolítani egy eladási folyamatot, érdemes elolvasnod az ingatlannet.hu által összegyűjtött tippeket.

Otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Otthon

Figyelemfelkeltő és pontos hirdetés

Mikor valaki elhatározza, hogy lakást szeretne vásárolni és körbenéz az ingatlanpiacon, napokon belül rá fog jönni, hogy igen nagy a kínálat. Ha ingatlanközvetítőn keresztül adjuk el ingaltanunkat, kissé könnyebb dolgunk van, hiszen az ő ügyfeleik hírlevelet kapnak az újdonságokról és szóban is tájékoztatják őket az új eladásra kínált ingatlanokról. Tudják a szakma apróbb fortélyait, hogyan lehet hatékonyan eladni egy ingatlant. Viszont ha magunk szeretnénk eladni a tulajdon ingatlanunkat, nem árt egy két apróbb dolgot figyelembe vennünk.

Az első és legfontosabb lépés, hogy a hirdetésünk, amit feladunk, az rögtön ragadja meg az érdeklődő tekintetét. Ezt elsősorban magával a kezdő képpel tudjuk megtenni. Nem igazán érdeklődnek az emberek olyan ingatlan iránt, amiről nem látnak egy képet. Ezen belül fontos szempont, hogy a kép ne legyen elmosódott vagy hanyagul beállított. Egy jól beállított, igényes kép meg tudja ragadni az ember figyelmét, melynek hatására többet akar majd megtudni az adott ingatlanról. A másik nagyon fontos dolog egy hirdetés elkészítésekor, hogy a tartalmi rész precíz, hiteles és vonzó legyen a vásárló számára.

Mindent pontosan adjuk meg az ingatlanunkról. Próbáljuk úgy megfogalmazni a hirdetést, hogy az egyedi legyen, kerüljük a sablonhirdetést. A végén tegyünk ajánlást, melyben a legvonzóbb adottságait emeljük ki az ingatlanunknak. Az ajánlás igazodjon a célcsoportunkhoz. Ez lehet maga a táj szépsége, szórakozó helyszínek közelsége, a csendes környezet vagy akár a vásárlási lehetőségek.

A jól meghatározott kínálati ár

A sikeres ingatlanértékesítők szerint, ha jól meg van határozva az ingatlan ára, nem rugaszkodik el a valóságtól, heteken belül magas érdeklődésre lehet számítani. Egy valós árral meghirdetett ingaltannál, könnyen elkerülhető az alku és ezáltal a meghirdetett áron van lehetőségünk eladni a tulajdonunkban lévő ingatlant.

Az ár meghatározásához először érdemes megnézni az ingatlantípusnak és az elhelyezkedésnek megfelelő átlagárat. Például a lakások általában jóval magasabb árakon mozognak, mint a családi házak vagy a panelek és jellemzően a nagyvárosi lakóingatlanok drágábbak, szemben vidékkel.

Előnyben a népszerű ingatlantípusok

Az ingatlanpiacon a legkönnyebben értékesíthető ingatlantípusok a panel illetve újépítésű téglalakások, melyek társasházakban vannak és széles belőlük a kínálat. Mindig könnyedén értékesíthető, forgalomképes, kiváló befektés az egy-két szobás amerikai konyhás nappalival kialakított ingatlan. Bár a koronavírus hatására és ennek következményeképpen bevezetett kormányintézkedések végett nagy érdeklődés övezi az idei évben a családi házakat.

Ám ha egyedi paraméterekkel ellátott ingatlant szeretnénk eladni, nagy fába vágtuk a fejszénket. Ott leginkább az érzelmi oldalról próbáljuk megközelíteni az eladást, hiszen ebben a helyzetben leginkább az egyedi befektetőkre van szükségünk.

Forrás: ingatlannet.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...