2021.04.09. 08:50:59 11945 198

A home office sem telt balesetek nélkül: tavaly ezek voltak a leggyakoribb kárbejelentések
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2020 márciusától óriási pálforduláson esett át az életünk. Sokaknak kellett hosszú távon otthoni munkavégzésre berendezkedniük, nem egy családnál pedig tovább bonyolította a helyzetet az óvodák bezárása és a távoktatás bevezetése is. A nappali így egyszerre vált tanteremmé, játszótérré, edzőteremmé és otthoni irodává is. A Genertel Biztosító adataiból kiderül, hogy a home office sem telt balesetek nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttük, mik voltak a leggyakoribb sérülések 2020-ban.

Háztartási baleset - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háztartási baleset

Top 4 káresemény balesetbiztosítás ügyfelektől

A leggyakoribb bejelentések 2020-ban a csonttörésekkel kapcsolatban érkeztek a Genertel Biztosítóhoz. Ezek közül a négy vezető kár ok a következő volt:

  • lábtörés
  • alkartörés
  • csukló, kéztörés
  • váll-,felkartörés

Balesetek könnyen előfordulhatnak házimunka, barkácsolás, vagy otthoni edzés közben is, különösen, ha az edzőtermek bezárása és a kijárási korlátozás miatt egy ideje már keveset mozogtunk. Ahhoz, hogy megtörténjen a baj, sokszor elég egy óvatlan mozdulat, csúszós padló, vagy felgyűrődött szőnyeg. A bejelentett káresetek között vezető helyen találhatóak a végtagtörések. Az alkar, a csukló, a kéz, a váll és a felkar törése könnyen előfordulhat például előre esés miatt. Gondoljunk csak bele, amikor megbotlunk, ösztönösen a kezünkkel igyekszünk enyhíteni az esést, így azonban az érzékeny kézfej és csukló találkozik először a kemény földdel. Mivel a stressz levezetésére sokan választják a mozgást, jobb híján pedig ennek valamilyen otthoni megfelelőjét, az alábbiakban adunk néhány tippet, amivel csökkenthetjük a balesetek esélyét.

Győződjünk meg róla, hogy van elég helyünk a mozgáshoz!

A magas intenzitású, esetleg táncmozdulatokat is tartalmazó edzések általában nagyobb helyigényűek, mint a talajon végezhető gyakorlatok. Győződjünk meg róla, hogy mozgás közben semmit nem fogunk leütni, felborítani, semmire nem fogunk rálépni, illetve ránk borulni sem fog semmi!

Tanuljunk meg esni!

A küzdősportoknál először mindig az esés technikáját kell elsajátítani a tanulóknak. Magasról esésnél például karjainkat tárjuk szét úgy, hogy a földdel először ne a gerincünk, hanem a kézfejünk, majd a karunk találkozzon, a fejünket pedig billentsük előre. Amikor elbotlunk, megcsúszunk és előre esünk, ne a kézfejünkkel próbáljuk tompítani az esést. Ujjainkat zárjuk össze, alkarunkat emeljük az arcunk elé, a könyökeinket tartsuk oldalirányban széttárva. Lábainkat pedig amilyen gyorsan csak tudjuk, helyezzük terpeszbe, ezzel védve térdeinket, mellkasunkat az ütődéstől.

Balesetbiztosítás

Érdemes biztonságunkról balesetbiztosítás segítségével is gondoskodni, így, ha mégis megtörténik a baj, nem maradunk segítség nélkül. A Genertel Biztosító Classic, Plus és Extra balesetbiztosítási csomagjai a csonttöréstől és csontrepedéstől az égési sérülésen át kiterjednek többek között a baleseti és közlekedési baleseti maradandó egészségkárosodásra is. A biztosító 2020-as adatai alapján az ügyfelek körében az átfogó fedezetet nyújtó, valamint kórházi napidíjat, műtéti térítést és baleseti költségtérítést is tartalmazó Plus csomag a legnépszerűbb, ezt választották a legtöbben az utóbbi évben. Számítsa ki balesetbiztosítása díját kényelmesen, a Genertel Biztosító online kalkulátora segítségével és biztosítását akár otthonából is megkötheti személyes ügyintézés és sorban állás nélkül.

Gyors, gördülékeny ügyintézés online

A jelenlegi helyzetben különösen fontos az online ügyintézés és kárbejelentés szerepe. Erre nyújt biztonságos megoldást a Genertel Biztosító Ügyfélportálja is tavaly óta, ahol a kárbejelentés mellett az ügyfelek megtekinthetik meglévő és megszűnt szerződéseiket, illetve letölthetik számláikat és befizethetik biztosításuk esedékes díját fölösleges papírmunka és postára járás nélkül.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?