2021.06.15. 15:00:00 7216 216

A legjobb jeges ajánlatok a kávé szerelmeseinek - Receptekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kávéházi minőségű, de jeges italok otthon? Egy kis gyakorlással ez sem lehetetlen! Ha már végre megérkezett a nyárias idő, frissítsük fel magunkat egy finom, jeges kávéval! Le a kókadozással, jöjjenek az energikus napok!

Hűsítő jeges kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűsítő jeges kávé

Mi a jó kávé titka? Az összetevők optimális aránya, a tej hőmérséklete, a hab megfelelő mennyisége, na és persze a kiváló minőségű alapanyagok. Ez mind szükséges ahhoz, hogy kávéházi minőségű fekete csordogáljon bele a csészénkbe ill. a poharunkba. No meg némi csavar ahhoz, hogy le is hűtsön minket a nedű. Már csak egy jó kávéfőzőgép kell, és a tuti nyári recepteket mi adjuk hozzá!

Klasszikus jegeskávé

Az általában gyors főzéssel és villám hűtéssel zajló folyamat eredménye sokak nagy kedvence. Ami kell hozzá:

300 gr jég
40 gr közepesen finomra őrölt kávé
300 gr szűrt víz

1. módszer

Egy homokóra alakú üveg aljába tegyünk a jégből, majd helyezzünk az üveg szájába egy kávészűrő filtert. Ebbe kerüljön a darált kávé.
Forraljunk fel a vizet és abból 80 gr-ot öntsünk a kávéra belőle úgy, hogy egyenletesen lepje el azt, és várjunk egy kicsit. 45 másodperc után folytassuk a víz öntését, lassan, középről kifelé haladva. A lassú öntés kulcsfontosságú!
Ezután már csak hagynunk kell, hogy a víz átcsepedjen a kávén, hogy rögtön ízesíthessük és élvezhessük az italunkat.

2. módszer

Öntsük a vizet egy hagyományos kávéfőző készülék víztartályába, a jég pedig a kancsóba kerüljön. (Amennyiben a főzőlap kikapcsolható, mindenképp tegyük meg azt!)
Ezután tegyük bele a gépbe a darált kávét is, és főzzük le azt a szokott módon. A hozzáadott jég miatt kell a vízből kb. fele annyit használnunk, mint egy rendes kávéfőzésnél.

Vietnámi jeges kávé - Cafe Sua Da

Az erős kávé és az édes, sűrített tej kombinációja kit ne pörgetne fel? Azért, hogy hamarabb élvezhessük a frissítő hatást, a gyorsabb eszpresszó módszert mutatjuk be kávé, víz, sűrített tej és jég felhasználásával.

Főzz le a szükséges mennyiségben néhány csésze eszpresszót, amit aztán hosszú poharak aljára csorgatott sűrített tejre önts is rá. Miután egy hosszú kanállal jól elkeverted azt, tegyél az italba tört jeget is.
Egy adaghoz úgy 22-23 ml durván őrölt kávé és 30 ml édesített sűrített tej szükséges.

Hidegen főzött kávé - Cold Brew

Megkívántál egy nagyon sima, kevésbé csersavas kávét? Az ízére sajnos egy kicsit várnod kell, mivel a Cold Brew koncentrátum eléggé lassan - minimum 16 óra alatt - készül el.

Hozzávalók:

80 gr egész kávébab
4 csésze hideg víz

Őröljük le a kávébabot durva szemcsés állagúvá, öntsük bele egy nagy kancsóba és öntsük le a kimért vízzel. Ezután nincs más dolgunk mint lefedni és szobahőmérsékleten 16-18 órán keresztül állni hagyni.
Egy sűrű szövésű hálón vagy kávészűrőn keresztül szűrjük le a zaccot, és már fel is használható a hideg főzésű kávé koncentrátumunk.
Fél csészényi használva belőle higítsuk tovább ízlés szerint vízzel, tejjel vagy tejszínnel; a nekünk tetsző arányban is keverhetjük ezeket.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.