2021.06.22. 09:00:00 9135 239

A női higiénia alapvető tudnivalói - Nyáron még fontosabbak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az öngondoskodás szóról sok minden az eszünkbe juthat, de vajon ezek között van-e a női higiénia? A tévhitek és az információhiány pedig a rossz szokások melegágya! Nosza, söpörjük félre a mítoszokat, hogy az intim testrészek egészsége többé ne legyen tabu téma!

A női higiénia fontos - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A női higiénia fontos

Az öngondoskodási rutinunk része a tisztálkodás. A bőrápolásnál ez azonban sokkal szélesebb körű, csak valahogy hajlamosak vagyunk néhány dolgot figyelmen kívül hagyni. Ilyen például a nők intim higiéniája, amiért pár jó tanács betartásával nagyon sokat tehetsz.

Így maradj illatos és friss odalent is:

1. Semmi csipke, csakis pamut?

A szatén és a csipke bizony nagyon csábító ruhadarabokat eredményez az alsóneműk terén is, azonban a nedvességmegtartó tulajdonságuk miatt fertőzések forrásai lehetnek! Leginkább nyáron ajánlatos megfontolni a természetes, légáteresztő anyagokból készült fehérneműk viselését! A pamut puhaságának ráadásul a bőrünk is örülni fog.

2. Pucér pihenést!

Nem tudsz csupán egy lenge hálóingben aludni? Pedig nagyon jól tennéd, ha hozzászoktatnád magad ahhoz, hogy az alsó testtájék alvás közben szabadon maradjon. Az alsónemük anyaga a súrlódás közben akkor is lehet irritáló, ha az színezékektől és vegyi anyagoktól mentes. Ha alul semmiben alszunk úgy lehet a legjobban elkerülni meleg, nyirkos környezet megteremtését odalent.

3. Tartsd szárazon!

...és most nem a puskaporra gondolunk :-) Verejtékezés során a nedvességet megtartó átizzadt fehérnemű a fent említett okokból okoz női bajokat az intim zónában. Emiatt ajánlott sportolás előtt és után is átcserélni, de nyáron is többször kellene cserélnünk a nap folyamán, hogy hűvösebb és szárazabb maradhasson a lábunk köze.

4. Fokozott figyelemmel nyáron!

  • Már a menstruációs higiéniánál elmondható, hogy a legmelegebb évszak külön gondoskodást igényel: A tamponokat és a betéteket cseréld még sűrűbben!
  • Kerüld a hosszadalmas egy helyben ülést (főként szorosan zárt lábakkal)!
  • Fürdőzés és napozás előtt közvetlenül ne szőrteleníts! Lehetőség szerint szakíts erre időt minimum az előző este.

5. A szeretkezés nem az orgazmussal zárul!

Legjobb, ha gondosan lezuhanyzol. Igen, még hosszútávú párkapcsolat esetében is így kellene! Ha erre különböző okokból éppen nincs lehetőség, minimum a vizeletürítéssel tisztítsd meg a húgyutakat a baktériumoktól.

6. Víz, víz, tiszta víz!

Az éltető víznek nincs párja a női intim testrészek tisztán és egészségesen tartásakor. A hüvelyünk ugyanis öntisztító. A természetes, savas PH-egyensúlyt a tisztálkodási szerek megbonthatják, ami teret adhat a káros baktériumok elszaporodásának. Az intim zuhanyok sajnos a jó baktériumokat sem kímélik.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...