2022.06.16. 17:15:00 11063 280

Apró ciszták a bőrön: Hogyan szabadulhatsz meg a miliától?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idegesítő kis fehér fejű pattanáshoz hasonló apró dudorok vannak az arcodon, amiket nem lehet “kipattantani”? Jó eséllyel miliával van dolgod. Mik ezek a semmiből feltűnő, ám annál makacsabban jelen lévő fehér dudorok a bőrünkön? És ami a legfontosabb, hogyan tűnnek el végre?

Milia a szem környékén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Milia a szem környékén

A milium ciszta, vagy csoportosan megjelenve, milia (ez a gyakoribb) olyan apró fehér dudorok az arcon, amelyek fájdalommentesek, de önmaguktól kicsit hosszabb idő alatt múlnak csak el. A milium, vagy hétköznapi nevén gríz, bőrtípustól és életkortól függetlenül alakul ki a szem, a homlok, az orr vagy a járomcsont környékén.
A faggyúból és szaruból álló tömör dudorok kiemelése nehézkes, ezért tilos a pattanásokhoz hasonlóan nyomkodni körülöttük a bőrt!

Mitől alakul ki milium a bőrünkön?

A faggyúval eltömődött pórusok és a bőröregedés a leggyakoribb oka annak, hogy milia alakul ki, mivel ezek során keratin szorul a bőr felszíne alá. Ez első eset akkor is előfordulhat, amikor a bőrápolási termékek nem megfelelő módon szívódnak fel az arcbőrben. Éppen ezért ajánlott olajmentes készítményeket alkalmazni különösen a szemkörnyék területén, ahol szárazságra különösen hajlamos a bőrünk.
A természetes hámlóképesség gyengülése mellett a hámlasztó kezelések helytelen használata is a kiváltó okok között van.

A milia kezelése

A helyesen diagnosztizált bőrprobléma művi úton akkor kezelendő, ha a hámciszták zavaróan nagyok. Eltávolításuk lézerrel vagy szikével - inkább apró tűhöz hasonlít az eszköz - is történhet. Az eljárás során a bőr felszínét feltárva kerül eltávolításra a bőrből a ciszta. Otthon ilyesfajta eltávolításukkal ne próbálkozzunk, mert könnyen szerezhetünk magunknak pár (maradandó és csúnya) heget!

A milia eltűntetésére szánt kísérletek sorát érdemes bőrhámlasztó kezelésekkel kezdeni, de ezt inkább bízzuk szakemberre, nehogy tovább rontsunk a bőrünk állapotán. A retinoidok és a kémiai hámlasztó anyagok (pl. glikolsav és tejsav) felgyorsítják a bőrsejtek megújulását, így a hámlás gyorsítja az új, egészséges bőrfelszín kialakulását.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...