2014.04.24. 20:00:00 3873 18

Aranyérem cselgáncsban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014.04.24. Jó hír a sportrajongóknak! A franciaországi Montpellier-ben rendezett cselgáncs Európa-bajnokság döntőjében Csernoviczki Éva ismét aranyérmes lett. Ezzel megvédte címét a női 48 kilogrammos kategóriában.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar versenyző a hazai Amandine Buchard-ral csapott össze a fináléban, ahol fél perc elteltével már mindkettejüket megintették, majd a francia egy villámgyors pörgetéssel vazaarit érően földre vitte Csernoviczkit. A 27 éves magyar dzsúdós nem adta fel, és 2 perc 15 másodperccel a vége előtt, szintén egy vazaarival egyenlített.

A folytatásban Csernoviczki volt aktívabb, a franciát 40 másodperccel a vége előtt meg is intették, ez a győzelmet jelentette volna a magyar versenyzőnek, ám a bíró 10 másodperccel a befejezés előtt őt is megintette, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

A ráadás 38 másodpercig tartott, ekkor a védekező francia újabb intést kapott, ezzel Csernoviczki megszerezte a magyar dzsúdósport 17. Európa-bajnoki aranyérmét. A tatabányai versenyző 2008 óta minden kontinensviadalon a dobogóra állhatott, mostani győzelmével 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem az Eb-mérlege.

Az olimpiai bronzérmes magyar versenyző két ippon-győzelemmel került az elődöntőbe, ahol az orosz Krisztina Rumjanceva várt rá. A torna honlapja szerint a kiélezett csatában Csernoviczki intésekkel győzött.

Az esti programban Csernoviczki mellett még Karakas Hedvig (57 kg) is érdekelt, aki a vigaszágon a portugál Telma Monteiróval találkozik.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...