2019.06.21. 12:20:12 9595 237

Bababarát strandok a Balaton körül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nos, az igazán bababarát strand számomra távol áll a Balatontól, főként azért, mert a bababarátnak kikiáltott strandok híre gyorsan elterjed, és túlzsúfolttá válnak. Egy tömeghely pedig nem igazán megfelelő a „babáknak“, de 2 éves kortól azért már bátran mehetünk. Persze előtte is, de mindenki döntse el a saját igényei szerint, hogy mit vállal.

Balaton, vízibiciklik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balaton, vízibiciklik

A lényeg, hogy mi nem szeretjük a tömeghelyeket, de tény, hogy kiépítettségben, szolgáltatásban ezek a strandok „nyerték“ a bababarát címet 2018-ban.

Az összefoglaló alapjául némi saját tapasztalat és a bababaratszallasok.hu cikke szolgált. Érdekes, hogy a legtöbb kiépített bababarát strand az északi parton van, ugyanakkor jó, ha tudjuk, a déli parton alapvetően lassan mélyül a víz és több a jól kiépített, mégis ingyenes, szabadstrand, hatalmas területen - ergo zsúfoltság mentesen. Bár lehet, hogy az olyan bababarát szolgáltatásokat, mint például pelenkázó- és szoptató hely vagy etetőszék a büfében már nem fogjuk megtalálni. Egy tapasztaltabb anyuka viszont gond nélkül megoldja ezeket a dolgokat külön biztosított helyiségek nélkül is. ;)

Azt se feledjük el, hogy a természetes vizekbe féléves kor után mehet biztonsággal a baba, de csak akkor, ha a víz minősége megfelelő és a hőmérséklete sem hideg!

Gyenesdiás - Diási Játékstrand

Homokos partszakaszok, játszóterek - kicsiknek és nagyobbaknak is -, isteni fagyizó a strand előtt, lassan mélyülő víz - remekül hangzik, igaz? A játszótér azonban nem igazán árnyékos, a parti homokozó sem az, és nagyon tele van minden, , legalábbis nekünk ezt volt a tapasztalatunk. :( Felnőtt napijegy: 850-900 Ft, hétvégén a családi belépő már 2700 Ft, amúgy 2500 Ft, egy hétre 1 felnőttnek 5100 Ft, a gyereknek pedig 3000 Ft a belépő ára, így egy négy gyerekes család heti költségét könnyen kiszámíthatjuk. Cserébe kapunk azért bababarát szolgáltatásokat is: baba-mama mosdó, pelenkázó- és szoptató hely, de a bébiételt is meg tudjuk melegíteni a strand területén, ha erre lenne szükségünk. Ja, és négyéves korig ingyenes!

Vonyarcvashegy - Lido strand

Homokos strand van itt is, és egész nagy, egész kellemes. Persze vannak felkapott időszakok. Itt a nagyobb gyerekek és a játékos felnőttek is megtalálhatják a kedvükre való szórakozási lehetőséget, még szörfoktatás, vizisí és óriáscsúszda is van. A kicsik a játszótereken kívül egy játszóházban is szórakozhatnak, ahol animátorok vannak. Itt is megtalálhatók a babás-mamás „szolgáltatások“, amennyiben van igényünk ilyesmire. Az árak egy kicsit megfizethetőbbek, mint Diáson, de azért itt is számolni kell a plusz költséggel a strandolásért. 2500 Ft a családi jegy, 4500 Ft a heti, gyereknek pedig 2000 Ft 14 éves korig. 4 éves kortól kell csak fizetnünk. Felnőtt napijegy: 900 Ft.

Szigliget - Közösségi strand

Egész szuper kis strand van Szigligeten, itt is lassan mélyülő és homokos a partszakasz. Van több játszótér, sportpálya, a parton árnyékos helyek és talán kevésbé zsúfolt. Amivel többet nyújt ez a strand: melegvizes zuhanyzókkal kiegészített pelenkázó- és szoptató helyek, ahol nem gond megfürdetni a gyereket, ha arra van szükség. 3 éves korig ingyenes itt a strandolás, a napi családi jegy 2000 Ft, a heti pedig 4000 Ft felnőtteknek, illetve 2000 Ft gyerekeknek, sőt 18 éves korig a diákoknak is. A felnőtt napijegy 800 Ft.

Balatonlelle - Napfény strand

A déli partra evezve a balatonlellei Napfény strandnak sikerült kiérdemelnie a bababarát strand címet. A strand igazából kettő az egyben, mivel élményfürdőt is találunk itt, három medencével, amiért ugyan külön kell fizetni, de legalább van - már, ha ilyesmire lenne igény a Balaton mellett. És miért is ne lenne? Hiszen a Balaton vize nem mindig 26 fokos... Ja, és szaunaház is van a hűvös napokra. Az egyik élménymedencében a hullámcsúszda az egész családnak szuper kis program, 300 Ft/csúszásért lehet igénybe venni, ha 10-et mennénk akkor összesen 2000 Ft. A családi jegy 1800 Ft, ami egészen barátságosnak hangzik már, 3 éves kor alatt pedig ingyenesen bemehetnek a gyerekek. A felnőtt napijegy 800 Ft, a gyerek pedig 300.

Balatonboglár - Platán strand

Ez nem kifejezetten egy bababarát strand, de nem is az ellenkezője. :) A fő érv mellette: nagy területen van, így tényleg nem zsúfolt (csak ne a szüreti fesztivál idején menj), és ingyenes! Ugyan az árnyékos helyek hamar elfogyhatnak, így érdemes saját árnyékolással is készülni. A Balaton vize itt lassan mélyül, vannak játszóterek és sport pályák, kiépített és szépen karban tartott az egész strand. 1-6 éveseknek pedig ott van a buborék élményfürdő és extra játszótér is, ami ugyan már fizetős, de egy-egy alkalommal szuper kis program lehet. No és Boglárról könnyen átmehetünk Lellére is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.