2019.06.01. 18:13:04 10710 300

Babaváró hitel: további bankok jelezték, hogy július elsejétől kínálják a terméket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Takarék Csoport és a Raiffeisen Bank is jelentős érdeklődésre számít a babaváró hitel iránt, a hitelintézetek az MTI-nek nyilatkozó többi bankhoz hasonlóan július elsejétől már elérhetővé tennék a hitelt.

Család újszülöttel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család újszülöttel

A Takarék Csoport megközelítőleg tízezer ügylettel és mintegy 60 milliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számol 2022 végéig. Azt valószínűsítik, hogy egy átlagos jövedelemmel rendelkező háztartás 5-8 millió forint szabad felhasználású, kamatmentes kölcsön felvételére lesz hitelképes a babaváró hitelnél.

A Takarék Csoport várakozásai szerint az ügyfelek egy ötéves időszak alatt több kisebb összegű személyi kölcsönnel tervezett beruházást valósítanak majd meg a babaváró hitelből. Az egyszeri alkalommal felvehető hitel akár a kisebb összegű jelzáloghitelek helyettesítő terméke is lehet, hiszen hasonló futamidőre, kamatmentesen nyújt finanszírozási lehetőséget tízmillió forintig, így főként az alacsonyabb összegű lakásvásárlás vagy korszerűsítés, felújítás célú jelzáloghitelek esetében jelentkezhet a kiszorító hatása. Azt várják, hogy a 2022 végéig egyetlen alkalommal felvehető babaváró hitelt túlnyomó részben idén igénylik majd az arra jogosultak.

A tervek szerint a Raiffeisen Banknál is igényelhető lesz július 1-től a babaváró hitel, a pénzintézet jelentős érdeklődésre számít. Egyes jogszabályi előírások pillanatnyilag még nem tisztázottak, így a pontos részleteket a következő 1-2 egy-két hétben véglegesíthetik. A termék bevezetéséhez szükséges háttérfolyamatokon és fejlesztéseken már nagy erőkkel dolgoznak a bank munkatársai.

A Takarék Csoport és Raiffeisen Bank mellett korábban már 6 pénzintézet közölte az MTI-vel: a július 1-jétől elérhető babaváró hitel esetében felkészültek a hitelkérelmek fogadására.

Az Erste Bank közölte: már június 17-étől fogadják a babaváró hitelt igényelni szándékozók érdeklődését, a CIB Bank rövid időn belül, nyáron tervezi a konstrukció bevezetését, a Budapest Bank (BB), az OTP, a K&H és az MKB is július 1-jétől teszi elérhetővé a hitelt a tervek szerint.

A Babaváró Támogatás 2019. július 1-től lesz igényelhető és legkésőbb 2022. december 31-ig lehet majd megkötni a hitel igénybevételéhez szükséges megállapodást. A szabad felhasználású személyi hitel összege maximum 10 millió forint lehet. A hitel 2019. július 1-től kamatmentesen igényelhető, és nem szükséges hozzá semmilyen ingatlanfedezet. Ahhoz, hogy a kamatmentességet a futamidő végéig kihasználhassák a párok, a hitelszerződés-kötés után maximum 5 éven belül meg kell születni legalább egy gyermeknek.

A hitel kamatmentessé tételére van lehetőség minden gyermeknél, már a 12 hetes magzatnál is. Amennyiben a hitel felvételekor fennáll a terhesség egy 12 hetes magzattal, akár a teljes (maximum 20 éves futamidő alatt) kamatmentes hitelként vehető igénybe a támogatás.

A hitel sajátossága, hogy akár a teljes tartozás elengedhetik, hiszen a hitelfelvételt követően született (vagy örökbefogadott) második gyermek érkezése után az aktuális tartozás 30 százalékát, a harmadik gyermek érkezése után az aktuális fennálló tartozás 100 százalékát elengedik.

Ha nem sikerül a gyermekvállalás, akkor a hitel piaci hitellé alakul, és az igénybe vett kamattámogatás összeget egy összegben vissza kell fizetni.

A babaváró támogatás igénylésénél a feleség nem lehet fiatalabb 18 évnél és nem lehet idősebb 40 évnél. A házaspár mindkét tagjának magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie, és legalább egyik tagjának minimum 3 éves TB-jogviszonnyal is, de az is megfelelő, ha ugyanennyi ideig, vagy ideje felsőoktatási tanulmányokat folytat.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.