2022.09.08. 09:30:00 5279 211

Csodálatos írásbeliség - Vedd újra kezedbe a tollat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

1965 óta szeptember 8-a az analfabetizmus felszámolásának fontosságát hirdeti. Az írás és olvasás képessége a modern világban, főként most a globalizáció időszakában alapvető képességek kellene, hogy legyenek, hiszen munkavállalásunk, és alapvető boldogulásunk is nagyban függ ezektől.

Írás tollal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Írás tollal

Habár az európai országokban a felnőtt lakosság átlagosan 96%-a írástudó, az arány területenként elég eltérő lehet: Közép- és Kelet Európában azonban helyenként még mindig komoly problémát okoz az írástudatlanság!

Írástudatlanság Magyarországon

El tudod képzelni, hogy a gazdaságilag elmaradottabb országrészeken összesen körülbelül 200000 (!) ember számít elsődleges analfabétának? Ők azok, akik egyáltalán nem tanultak meg sem írni, sem olvasni.
Emellett honfitársaink minimum 20 %-a számít funkcionális analfabétának, azaz megtanult írni, valamint olvasni is, de súlyos szövegértési problémák miatt ritkán gyakorolja ezen képességeit. Végül egy szűk réteg olyan helyzetben van, hogy megtanult ugyan olvasni és írni is, de gyakorlat hiányában elfelejtette azokat. A harmadik eset számít másodlagos analfabetizmusnak.

A folyóírás óriási jelentőségű, ne hagyj fel vele!

Aki képtelen kézírással papírra vetni a szavakat - azaz csak „gépírni” tud, valamint elveszti a folyóírás olvasásának képességét, jó úton halad a másodlagos analfabetizmus felé!
Kézírás közben a szemek és a kéz összehangolt munkájára van szükség, szerepet kapnak és fejlődnek az idegpályák, a térérzékelés és a finom-motoros mozgások. Kognitív képességeink és gondolkodásunk ugyancsak javulnak, ha elsajátítjuk és gyakoroljuk a folyóírás tudományát.

Nem hiába nevezik a kézzel írást szépírásnak, a kalligráfia külalakra is gyönyörű szövegeket képes létrehozni, amelyek eltűnésével sokkal szegényebb lenne kultúránk. De nem csak az írásképet művészi szintre fejlesztők életében fontos az íráskép; ujjlenyomatunkhoz hasonlóan kézírásunk is egyedi! Személyiségünk feltérképezését ezért kísérlik meg bizonyos helyzetekben például az írásképünk elemzésével, más szóval a grafológiával.

Amennyiben mostanában nem ragadtál tollat, arra kérünk, hogy legalább pár sor erejéig használd ma a hosszú évek alatt elsajátított és tökéletesített, nem mellesleg rettentően hasznos tudásodat!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...