2016.04.04. 11:47:45 11399 335

Csokitorta lisztmentesen, nemcsak gluténallergiásoknak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a csokitorta olyan izgalmasan hangzik, hogy rögtön a kedvencünkké avattuk, ráadásul nem tartalmaz lisztet, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. A tésztája készülhet dióval, mogyoróval vagy mandulával is - kinek, mi érhető el éppen. Ja, és a tészta, a krém és a dekoráció is csupa-csupa csoki!

Lisztmentes csokitorta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu/ - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lisztmentes csokitorta | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu/

Lisztmentes, mogyorós csokoládétorta

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  • 20 dkg darált mogyoró (vagy dió, vagy mandula)
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 db tojás (nagy)
  • 10 dkg csokoládé (70%-os)

    A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojássárgákat.

Ezután adjuk hozzá a visszahűtött, de folyós csokoládét, majd szintén keverjük alaposan össze.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a vajas-csokoládés masszához.

A darált mogyorót keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a masszához, és fakanállal óvatosan forgassuk össze.

A sütőformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd öntsük, simítsuk bele a masszát. (ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a tortaformát, de akkor nem kell kizsírozni és lisztezni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Csokoládékrém hozzávalói:

  • 15 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tk instant kávé
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek rum
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

A vajat keverjük habosra a porcukorral a vaníliás cukorral, és a rummal.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a kristálycukrot, az instant kávét, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre.

Ezután vegyük le a tűzről, és szintén kevergetve hűtsük. Pár perc hűtés után adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük tovább, még a csokoládé teljesen elolvad, és a massza teljesen kihűl.

Ezután a vajas krémhez apránként, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kihűlt csokis-pudingot, majd keverjük jó habosra.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a pudingos krémhez.

A teljesen kihűlt tésztát vágjuk el két egyforma lappá, majd töltsük meg, és kívülről is vonjuk be a csokoládékrémmel.

Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Csokoládé trüffel hozzávalói:

  • 20 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 ek rum
  • 1 cs tortadara

A felkockázott vajhoz öntsük hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét, és a rumot. Kevergetve olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni.

Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé már tejesen megdermed, formázzunk belőle kisebb golyókat, majd forgassuk bele a tortadarába.

A tortát vegyük ki a hűtőből majd ízlés szerint helyezzük rá az elkészült csokoládégolyókat.

Tálalás előtt a tortát ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. (érdemes csak közvetlenül a szeletelés előtt kivenni a hűtőből, mert hidegen könnyebb felszeletelni)

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...