2023.09.14. 10:15:00 4727 162

Digitális teremtés kontra digitális detox: Legyél tudatos online felhasználó - ősszel is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy közeledünk az év végéhez, már nem csak a számítógépes munkavégzés ideje alatt, hanem szabadidőnk nagy részében is képernyő előtt fogunk tevékenykedni. A digitális technológia használatát azonban érdemes lekorlátozni, hogy megőrizhessük a mentális egészségünket és legyen elég időnk az emberi kapcsolataink személyes ápolására is.

Digitális létezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Digitális létezés

Az őszi szezon nem csupán a változások időszaka, hanem egy bizonyos értelemben az újrakezdésé is, ezért érdemes lehet átgondolni, hogy hogyan használhatnánk eredményesebben a digitális eszközeinket.
Nyilván nem kivitelezhető egy hosszútávú digitális detox, avagy a digitális eszközök nélküliség, mert mindennapi életünk szerves része lett minimum az internethasználat, és minden fontos információról képernyőn keresztül értesülünk, de ezt úgy kellene kiviteleznünk, hogy jólétünk, valamint a testi és mentális egészségünk minél kevésbé sérüljön.

Online kontra offline élmények

A boldogsághormonok cseles kis segítőink, a kellemes érzések mellett sajnos szenvedélybetegségeket is hozhatnak az életünkbe, ezért a közösségi média oldalain történő szörfözés és a számítógépes játékok helyett próbáljuk meg felidézni, milyen más szabadidős tevékenységek okoztak nekünk korábban örömet!

Alkalmazás az alkalmazások ellen

Van egy sor jópofa időzítő és emlékeztető funkciót is tartalmazó applikáció, amelyeket egy kis kreativitással pont fel lehet használni arra, hogy ránk szóljanak, ha túl sok időt töltünk a neten vagy a közösségi médiát böngészve. Szabjunk meg bátran egy időszakot magunknak arra, amikor a mobilunkat nyomkodhatjuk, és a belefeledkezés ellen zökkentsük ki magunkat ebből az időrabló folyamatból.
Kinek lett attól minőségibb élete, hogy a kedvenc influenszere új képein irigykedett? Ehelyett tanuljunk, sportoljunk vagy meditáljunk inkább!

A beszabályozás után pedig adjunk létjogosultságot a digitális technológia használatának, úgy, hogy okosan összefűzzük azt az őszi tanévkezdés és az újrakezdés gondolatával:

Az online tér, mint felnőttképzési központ

Az online platformokat eredményesen fel tudjuk használni tanuláshoz, önképzéshez és új készségek elsajátításához, ami az őszi időszakban a legstílszerűbb elhatározásnak számít. Iskolázd be magad bátran egy online kurzusra, hogy mentális készségeid folyamatosan karba legyenek tartva! A legtöbb témában elég jó minőségű ingyenes oktatóanyagokat is találni.

Váljunk mi is digitális teremtővé!

A digitális teremtés, azaz a "digital creation" vagy "digital creativity" kifejezés olyan online és számítógépes tevékenységekre utal, amelyek során digitális eszközöket és technológiát használva jönnek létre a kreatív projektek. Ilyen alkotások és tartalmak lehetnek például a szövegírás (blogolás), a képszerkesztés, a videókészítés, a zeneszerzés, vagy más művészi projektek, amelyeket digitális eszközök és szoftverek segítségével és kreativitásunk, valamint fantáziánk erejével alkothatunk meg.
A digitális alkotáshoz szükséges eszközök használatának elsajátítása széles körben kiaknázható tudást is jelenthet, továbbá az, ami eleinte hobbinak indult a szakmánkká is kinőheti magát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...