2021.10.12. 11:15:00 6256 207

Gombák mindenütt! Mitől ilyen népszerűek a gombát tartalmazó termékek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kínai hernyógombától a chagán keresztül a shiitakáig a gombák uralják a kávék, teák, kakaóporok és táplálékkiegészítő termékek polcait. A termékek címkéi szerint ezek a gyógygombák növelik az energiát, az immunitást és a nyugalmat.

Gombák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gombák

Ezek a termékek telis-tele vannak „adaptogénekkel”, amelyek gyógynövényekből készült készítmények, és segítenek az emberi szervezetnek a stressz ellensúlyozásában és az ahhoz való alkalmazkodásban.
A gombákat régóta használják a gyógyászatban, különösen a kelet-ázsiái országokban. A modern nyugati orvoslás viszont csak nemrég fedezte fel és kezdett el értekezni a terápiás lehetőségeiről.

A gyógygombák egészségügyi előnyei

A gombák D -vitamin és poliszacharidok forrásai, amelyek elengedhetetlenek az immunitásunk megőrzéséhez, míg antioxidánsaik az agy védelmében játszhatnak fontos szerepet. Egy kínai tanulmány szerint sokféle gomba elősegítheti az egészséges bélbaktériumok kialakulását, míg más kutatók azt állapították meg, hogy egyéb, például szintetikusan is megtermelhető gombatörzsek képesek lehetnek megakadályozni az időskori kognitív hanyatlást.

A legfelkapottabb gyógygombák

A vadon termő kínai hernyógombát - amelyet krónikus betegségek, például fáradtság és vesebetegségek kezelésére használnak - kézzel gyűjtik, és csak a tibeti fennsíkon található meg, emiatt elég borsos áron lehet hozzájutni.

A vad chaga egy másik manapság nagyon divatos gomba. Az északi féltekén nyírfák törzsén nő. Ezeket már régóta használják az észak-kanadai őslakosok gyógyteát főzve belőlük. A chaga antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt kedvelt.

Hasznos tanácsok gyógygombát tartalmazó termékek vásárlása előtt

  • Ha kereskedelmi forgalomban kapható termesztett gombákból készült termékeket választunk, akkor abból jobb a bio verziót vásárolni.
  • Ne számítsunk azonnali eredményre a használatot követő napokban, mert a vitaminokhoz hasonlóan ezeknek is idő kell, míg érezhető változást eredményeznek.
  • Ne támaszkodjunk csupán a gyógygombás termékre, hatásosabb, ha összességében a kiegyensúlyozott étrendre összpontosítunk.
  • Keressünk fel egészségügyi szakembert, mielőtt kipróbálnánk a gombákat egy-egy egészségügyi állapot kezelésére, mert némelyik kockázatot is jelenthet! Például a reishi gomba negatív kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, többek között vérhígítókkal, kemoterápiás gyógyszerekkel és immunszuppresszánsokkal.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...