2020.10.13. 15:54:16 11019 302

Ha kiürült a muskátlis láda… ősztől tavaszig is virágba borítva
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A balkonládák legnépszerűbb dísze, a muskátli lassacskán átkerül teleltető helyére. Nem is baj, hiszen ilyenkor úgysem nyújtana épp szívderítő látványt virágok nélküli, elfáradt töve. De mi kerüljön a helyére, hogy ne maradjon kopasz az ablakunk, teraszunk? Töltsük meg olyan növényekkel, amik a hidegben is színeket hoznak.

Muskátli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muskátli

Gyönyörű fagytűrő virágokból válogathatunk, ha díszítenénk az a balkont vagy az ablakot. Télen sem kell lemondanunk a színpompás virágokról, csak okosan kell választanunk. Váltsuk le fagyérzékeny virágainkat.

Árvácska

Mutatós kedves kis virágaira több méretben és számtalan színvariációban számíthatunk, ráadásul egészen a fagyokig teljes pompájukban tündökölnek. Bőséges virágaik önállóan, vagy bokrocska formájában hoznak színt a mindennapokba, típustól függően. Gondozásuk nem egy ördöngösség, igen igénytelen növények, éppen ezért nem csak ládában, de szabad földbe ültetve is jól érvényesülnek, még a hidegebb, esős napokon is.

Erika

Ültessük ki Erikát az ablakba! Persze, inkább csak a virágot, ne a hölgy ismerőst. Piros, rózsaszín, fehér változatok kaphatók és igen izgalmas látványt nyújtanak. Esővízzel locsoljuk, mert a csapvíztől megbarnulhat, elpusztulhat idejekorán, ám az eső ebben az évszakban önmagától is gyakran segítségünkre lesz.

Hanga

Igen hasonló az erikához és még nála is kevésbé kedveli a csapvizet. Hagyjuk, hogy a természet intézze az öntözést, akkor lesz a legszebb. Ha tető alatt van, esőben vigyük ki, csak arra figyeljünk, hogy nagyobb vihar esetén se boruljon ki a ládából.

Százszorszép, nefelejcs és díszkáposzta

Ültessük akár ládákba, akár cserepekbe, igen kedves dísze lesz az otthonunknak. Már csak azért is érdemes ezeket a növényeket választanunk, mert az elmúlt években alig-alig ütik fel fejüket a kertekben, így manapság különlegesnek számítanak. Nagymamáink udvarában még abszolút általános volt a nefelejcs és a százszorszép jelenléte, a díszkáposzta pedig még fogyasztható is, amellett, hogy üde színfoltot az őszben, télben.

Krókusz, hóvirág, hunyor, télike

HóvirágHóvirág
Ezek a gyorsan virágzó hagymások tél végén örvendeztetnek meg minket pompás virágaikkal. A tavasz első hírnökeit mind repesve várjuk, reményadó kis szirmaik pedig már sokszor januárban előkerülnek. Rostos tőzegbe kevert földbe ültessük nyáron és ősszel hagymáikat, csodás virágokkal hálálják meg a jövő év első felében.

A dézsa se maradjon üresen! A vadrózsa, a tűztövis, a puszpáng, mahónia, holdviola és a japánbirs is vidáman mutat télen, némelyik virágaival, másik színes bogyóival, vagy termésével dobja fel a hangulatot. Kifejezetten téltűrő növények, ezért egyáltalán nem kell bevinnünk őket a nagyobb hidegek beköszöntével sem. Néhányuk, például a berkenye, a japánbirs és a vadrózsa termésével még az immunrendszerünket is segít megerősíteni.

Őszi arculat a teraszon, nem csak virágokkal!

A balkon ládáid termésekkel, dióval és dísztökökkel is megtöltheted, vérbeli őszi hangulatot varázsolva. Egy szép, bordó, barna vagy piros szalaggal átkötve maga a láda is új megjelenést kap. Ez a fajta dekoráció azonban főleg tető alatt állja meg a helyét vagy egy kis „csalással” alul lyukacsos ládákban, hogy az esővíz gond nélkül távozhasson az edény alján.

Forrás: balintgazda.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...