2020.10.08. 16:14:07 9242 248

Három hiba, amit ne kövess el vásárlóként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos gyakran hallani olyan vitás esetekről, problémákról, melyek mélyére ásva kiderül: a kellemetlenség könnyedén elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel. Felgyorsult életvitelünk nem kedvez az alapos körültekintésnek, így az alábbiakban összeszedtük azokat a körülményeket, amiket tapasztalataink szerint gyakran hagynak figyelmen kívül a vásárlók.

Online vásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online vásárlás

Ellenőrizetlen külföldi oldalak

A probléma: bizonyos árukat, termékeket sokkal kedvezőbb áron vásárolhatunk meg webshopban, mint személyesen az üzletben. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen országban tartják fenn azt az online boltot, ahonnan vásárolni készülünk, hiszen ez is meghatározza, hogy milyen szabályok vonatkoznak a rendelés leszállításának esetleges elmaradására vagy a hibás termékek kiszállítására. Gyakori tévhit, hogy az online rendelésekre vonatkozó tizennégy napos elállási jog minden webes vásárlás esetén irányadó, pedig valójában hazai szabályról van szó, amit egy távol-keleti vagy tengeren túli áruháznak nem kötelessége biztosítani!

Javaslat: rendelés előtt mindig ellenőrizzük az adott oldalon elérhető szerződési feltételeket! Ebből kiderülnek a legfontosabb szabályok a teljesítéssel, esetleges visszatérítési lehetőséggel kapcsolatban. A rendelkezések kitérhetnek arra is, hogy melyik ország bíróságai előtt és jogszabályai szerint érvényesíthetők az esetleges igények. Közvetített autóvásárlás előre aláírt papírokkal

A probléma: nem ritka, hogy a használt autókkal kereskedő cégek egy félig már kitöltött adásvételi szerződéssel várják a vevőket. Megbízást vagy meghatalmazást azonban nem feltétlenül tudnak felmutatni, ráadásul az aláírás már előzékenyen megelőlegező eladó gyakran külföldi. A probléma akkor válik igazán komollyá, amikor kiderül. És az ilyesmi sajnos meglehetősen gyakori a használt autók piacán , hogy a járműnek számos súlyos hibája, hiányossága van, amit nem, vagy csak a vételárat meghaladó ráfordítással lehetne orvosolni. Ilyenkor a pórul járt vevő hiába követeli kárainak megtérítését a kereskedőtől, hiszen papíron nem vele kötött szerződést.

Javaslat: amennyiben autókereskedőtől veszünk használt autót, az aláírás előtt győződjünk meg róla, hogy a cég háttere tisztázott! Ha az eladó részéről már aláírt dokumentumot tolnak elénk, azonnal fogjunk gyanút, kérjük el megtekintés céljából az értékesítésre vonatkozó megbízást vagy egyéb szerződést! Ingyenes próbahónap utáni súlyos havidíjak

A probléma: népszerű alkalmazások vagy regisztrációhoz kötött csatornák gyakran ajánlanak harminc napos ingyenes lehetőséget a szolgáltatás kipróbálására. Általános feltételeik természetesen tartalmazzák, hogy lemondás hiányában a harmincadik napot követően fizetési kötelezettséggel járó verzió lép életbe. Azonban a legtöbben ezzel nem számolnak, és csak a második hónap végén észlelik a megnövekedett költségeket. Fontos, hogy a letöltéssel és telepítéssel elfogadjuk az általános feltételeket is, így nem hivatkozhatunk arra, hogy ezek ránk nem vonatkoznak.

Javaslat: a harminc nap lejárta előtt gondoskodjunk az időben történő lemondásról vagy a további szolgáltatás díjainak mértékéről, elkerülve ez által a kellemetlen meglepetéseket!

Szerző: dr. Heinrich Renáta

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

Baleset? Internetes csalás? Fizetési meghagyás? - Mire elég egy jókor jött jogi tanács?

Az életben szinte naponta történnek velünk olyan események, amikor sokat segíthet, ha tisztában vagyunk jogainkkal. Dolgozunk, utazunk, nyaralunk, vásárolunk, étterembe, színházba járunk. Amikor minden rendben van fel sem merül bennünk, hogy sokszor bizony csak a szerencsén múlik, hogy nem kerülünk nehéz helyzetbe. De a szerencse forgandó, a baj nem válogat. Ha pedig megtalál, akkor jól jöhet, ha van valaki, akire számíthatunk. - A Jog365 szakértőjének írása.

A szomszéd fűje… – indulnak a kerti munkák

Beköszöntött a tavasz, eljött a kerti munkák ­ideje. Ugyanúgy ahogy a Társasházban élők a terjengő ételszag és a felszálló cigarettafüst miatt tudnak éveken keresztül megoldhatatlannak tűnő vitákat folytatni, addig vidéken, illetve kertes házban élő szomszédok ugyanilyen megoldhatatlannak tűnő konfliktusa a fűnyírás és az egyéb zajjal járó kerti munkák.