2022.09.06. 17:20:00 17571 349

Házi mosógél recept: Természetesebb és olcsóbb!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdő lépésként sokan áttértek a mosószóda és a mosódió vásárlására, de a csomagolásuk és az áruk még sem teszik ezeket tökéletesen környezet- és pénztárcabarát megoldásokká. Menekítsd meg magad és a környezetedet is megannyi műanyagpalacktól és készítsd otthon a mosószert!

Mosószer mosószappanból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosószer mosószappanból

Már egy darab 250 grammos mosószappan lereszelésével, és minimum 8 liter vízben való felforralásával géles állagú mosószert tudunk készíteni otthonunkban is, amit már meglévő (és folyton újratölthető) flakonokban tárolhatunk. Ezt a házilag készített folyékony mosószert aztán színes és fehér ruhák mosásához is felhasználhatunk.

Aki azonban erősen szennyezett ruháknál is biztosra szeretne menni, és nem veti meg az illatosított szöveteket sem, egy kicsivel több hozzávaló felhasználásával gyárthat házilag egy másik féle, de ugyancsak környezetbarát mosószert.

Illatosított folyékony mosószer házilag

Hozzávalók:

50 gr reszelt mosószappan
50 gr mosószóda
30 gr szódabikarbóna
20 csepp tetszőleges illatú illóolaj
1 dl ecet
3x 1 liter víz

1 liter vizet mérjünk ki és forraljuk fel egy nagyobb edényben, majd a lereszelt mosószappant tegyük bele, és kevergessük, amíg fel nem olvad. Ekkor hozzáönthetjük a mosószódát és a szódabikarbónát is, majd újabb 1 liternyi zubogó vízzel együtt keverjük el teljes oldódásig.
Ezután hagyjuk kihűlni a mosószert, hogy az alapanyagok össze tudjanak állni.

Forraljuk fel az utolsó adag vizet is, majd azzal együtt adagoljuk bele a mosószer alapjaként szolgáló keverékbe az illóolajat és az ecetet is. Végül alapos átkeverés után hagyjuk teljesen kihűlni és kellően besűrűsödni a mosószert, hogy flakonokba tudjuk tölteni.

A folyékony mosógél elkészítésekor ügyeljünk a hozzávalók adagolásának helyes sorrendjére, különben nem kapjuk meg a mosáshoz szükséges, megfelelő állagot!

Tippek: Érdemes az illóolajat szezonálisan, az aktuális évszak hangulatához passzoló illatúra cserélni.
A mosógélünk alkalmas arra is, hogy hígítás után felmosásra használjuk.

Forrás: www.begreeny.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...