2015.09.04. 13:48:01 7750 219

Hogyan spórol az ország?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van egy bevált módszere a spórolásra, én például észveszejtve írogatni kezdem a kiadásokat, és már ettől jobban odafigyelek rá, hogy mire költök. Ezenkívül előre meghatározom, hogy mire mekkora összeget fordíthatok, különben nincs értelme az írogatásnak. De hogyan spórol a nagy átlag? Íme:

Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Forrás: Groupama-Gfk kutatás via napicsart.blog.hu

Ez alapján a felmérés alapján szembetűnhet, hogy az akciós ajánlatok rendkívül fontosak a magyaroknak, hiszen a legtöbben ezek segítségével szeretnének spórolni.

Ha nem az akcióra vadászunk, akkor alapvetően előnyben részesítjük a szerintünk általában olcsóbb árakat alkalmazó boltokat. A harmadik legnépszerűbb spórolási technika a tudatos fogyasztás, miszerint jól meggondoljuk, hogy a napi szükségleteken kívül még mit vásárolunk.

Érdekes módon a rezsi költségek visszafogás csak a negyedik helyen végzett, valószínűleg azért, mert ezzel egy többgyerekes családban sokat meg lehet fogni, de aki átalányt fizet a legtöbb dologra, annak ezzel nem érdemes foglalkoznia.

A listaírás is egy bevált spórolási praktika lehet, amennyiben tartjuk magunkat hozzá, s nem csábítanak impulzív vásárlásra például az akciós ajánlatok, amit szintén jó spórolási technikának tekintünk...

Szomorú tény, hogy a legtöbben a szórakozáson és az utazáson tudnak spórolni, illetve valószínűleg arra már nem jut.

Az én praktikámat is sokan alkalmazzák, de érdekes, hogy még a kuponokat is többen tartják jó megtakarítási technikának. (Hiába, nekik jobb a marketingjük, mint a kiadások meghatározásának és felvésésének... )

A használt cikkek és a webáruház biznisz is jól pörög, itt az árak összehasonlításával valóban sokat foghatunk bizonyos dolgokon.

Te melyik táborba tartozol? Esetleg több spórolási technikát is bevetsz egyszerre?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?