2015.07.03. 17:36:03 10930 236

Hogyan távolítsuk el az izzadtság foltokat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a kérdés a hőségriadó derekán egészen aktuális, hiszen mindannyian izzadunk. Van, aki kevésbé, van aki jobban, de hidd el, mindenki találkozik ezzel a „problémával”. Igazából nem is az izzadással van a baj, hiszen az egy természetes jelenség. No, de a szag és a foltok... Kevésbé elfogadható dolgok. Így szabadulj meg tőlük!

Izzadtság folt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Izzadtság folt

A sárga foltok ellen

A sárga foltok akkor jelennek meg, amikor az izzadás és az izzadásgátló termék kombinációja lerakódik a ruhára. Általában a fehér és világos ruhák színeződnek így el, de a sötét színeken is meglátszik előbb utóbb a nyom. Ráadásul még meg is keményedhet ettől a ruhanemű, így kényelmetlen lesz a viselése egy idő után. Mit tegyél?

Először kb. 15 másodpercig tartsd hideg víz alá, hogy az lerakódott só és egyéb anyagok lekerüljenek a ruhaneműről, majd dörzsölj bele folteltávolító folyékony mosószert, végül áztasd kíméletes, fehér vagy színes ruhákhoz ajánlott fertőtlenítő szerben (a fehér ruhát fehérítőben, a színeset színesekhez való mosószerben). Az áztatáshoz használt víz olyan meleg legyen, amit a címke megenged. Ezután mosógépben kimoshatod a szokásos módon.

A szag ellen

Az izzadtság igazából szagmentes, a szagért azok a baktériumok a felelősek, melyek elszaporodnak napközben. Egy csésze szódabikarbóna hozzáadásával megszabadulhatsz a ezektől is. Kézi és gépi mosáskor is használhatod a szert, színes és fehér ruhákhoz egyaránt. Ha nagyon makacs a bűz, oldj fel három evőkanál sót meleg vízben és legalább egy órát áztasd benne a felsőt. Utána mosd a szokásos módon.

Előzd meg!

  • Ne használd az izzadásgátlókat túlzott mennyiségben!
  • Mielőtt felveszed a felsőt, várj egy kicsit, hogy megszáradhasson az izzadásgátló.
  • Nyáron válaszd inkább a golyós dezodorokat, lehet ma már fekete és fehér ruhához valót is kapni. Ezek használatával kevesebb lesz a lerakódás.
  • Használhatsz természetes izzadásgátlókat is, ezek igazából nem az izzadást fogják megakadályozni, hanem a baktériumok elszaporodását, így az izzadásnak nem lesz szaga.
  • Itt olvashatsz izzadás elleni tippeket>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...