2016.05.28. 17:00:15 12889 393

Így tárold a tojást helyesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hol vannak már a húsvéti ünnepek, mikor kíváncsian hímes tojásokat kerestünk a fűben, vagy a locsolóknak pingáltunk díszesebbnél díszesebb példányokat? Lassan belevetjük magunkat a nyár örömeibe, de a tojás, mint egyik legfontosabb élelmiszerünk, ilyenkor is központi szerepet játszik az étrendünkben.

Tojás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás

Persze, ez is igénytől függ, van, aki nem tud elképzelni egy napot sem anélkül, hogy tojást enne, más akár hetekig is ellenne nélküle. Természetesen, bármelyik típusba tartozunk, azt azért fontos tudni, hogy tároljuk a tojásokat. Merthogy ennek is megvan a maga trükkje.

Állítsd a világot a feje tetejére

Vagy ha a világot nem is fordítod fel, a tojásokat mindenképp fejtetőn, vagyis a hegyes végével lefelé tárold. Ez azért fontos, mert ha nem így teszed, előfordulhat, hogy a légkamrából egy légbuborék keletkezik, és így az leválik a tojás héjától. Ennek eredményeképp egyes baktériumok bejuthatnak a tojásba, ami aztán megromlik.

De honnan tudom, hogy jó-e még?

Minden élelmiszernél fontos odafigyelni a szavatossági időre, talán a tojás esetében ez hatványozottan is igaz. Amúgy nagyjából 4 hétig használható fel egy-egy darab, de ritka az olyan tojás, ami lejárati dátummal az oldalán jön a világra.:-) De egy igen egyszerű trükkel könnyen megállapíthatjuk, fogyasztásra alkalmas-e még, illetve korosabb-e már a tartóban tárolt példány. Ehhez végy egy pohár hideg vizet és tedd bele a tojást. Ha az lent marad a pohár alján, még egész friss „egyeddel” van dolgunk. Ha felemelkedik a víz tetejére, abban az esetben már kissé eljárt az idő tojásunk felett.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...