2023.10.11. 12:10:00 5251 218

Indokolt vagy veszélyes anonimitás? Amikor a dark web még hasznos is lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te tudod, mi a különbség a deep web és a dark web között? Ugyan ez a terület legtöbbször bűnügyi filmekből vagy híradásokból lehet ismerős, de az internet árnyékos oldalán nem csak rossz szándékú emberek fordulnak meg.

Dark web (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dark web (illusztráció)

A dark web vagy a "sötét web" egy szűkebb része az internet azon részének, amelyek hagyományos keresőmotorokkal és böngészőkkel nem megtalálható oldalak összessége - ez a deep web. A dark web weboldalainak és tartalmainak felderítéséhez speciális szoftverekre, konfigurációkra és gyakran regisztrációra is szükség van. A láthatatlan webként is emlegetett index nélküli oldalak összessége azonban nem kizárólagosan a bűnözők és a hackerek színtere:
Az anonimitást és a titkos böngészést pedig általában a biztonságos és cenzúrázatlan kommunikáció miatt választják a netezők. Sőt az ilyen oldalak néha csupán különböző adatbázisokhoz kapcsolódnak, vagy idő közben egyszerűen elavulttá váltak.

Azonban azt is fontos megemlíteni, hogy ezeken a felületeken rendkívül óvatosan kellene jelen lenni, mivel a potenciális veszélyek lehetősége rendkívül nagy lehet.
A dark web nem véletlenül híresült el a kiberbűnözésről és az illegális tevékenységekről (pl. drogokat, fegyvereket és más illegális árucikkeket árusító virtuális piacterek), a dark web használata valóban nagyon kockázatos, könnyen áldozatul eshetünk csalásnak. Ráadásul a dark webnek, az itt összpontosuló illegális tevékenységek miatt, a bűnüldözéssel kapcsolatban álló szervek kiemelt figyelmet szentelnek.

Habár a dark webes hálózatokat az anonimitás és a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében létesítik, látható, hogy ez nem mindig történik azért, hogy illegális ügyleteket fedjenek le vele. A dark web számos olyan lehetőséget is kínál, amely révén a “felszíni weben” nem megtalálható hálózatok tagjai között érzékeny információk oszthatók meg titkos módon.

Forrás:hu.wikipedia.org, lexiq.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...