2019.11.19. 17:34:11 9571 281

Kürtős kalács házilag - ezért érdemes újra beizzítanod a grillsütőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sorban érkeznek be hozzánk a jobbnál jobb karácsonyi receptek, melyek közül most egy házi kürtőskalácsot választottunk ki! Te már beküldted nekünk a kedvenc ételed receptjét? Mi nagyon várjuk a recept@proaktivdirekt.com címre! Olvass tovább, görgess le és meg tudod, hogy miért érdemes!

Kürtöskalács  házilag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kürtöskalács házilag

Frona Lajos most kürtöskalács receptjét osztotta meg felünk a receptjátékunk keretében, amelyet ezúton is nagyon köszönünk neki!

Finom kürtőskalács

Hozzávalók :

  • 1 kg liszt
  • 150 gr margarin
  • 150 gr cukor
  • 500 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 gr élesztő
  • 1 kávéskanál só

Egy tálba rakjuk a lisztet, csinálunk bele egy kis mélyedést. Öntünk egy kis langyos tejet bele, egy kis cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kis lisztet veszünk a tejhez, és jól kidolgozzuk a kovászt. Konyharuhával letakarjuk kb. 5 percre. Utána beledolgozzuk a többi alapanyagot, jól összegyúrjuk, ne legyen túl kemény, de lágy sem. Fél órán át kelesztjük, lehetőleg meleg helyen. Majd adagokra osztjuk, és egy kürtőskalácshoz kisujjnyi vastagságú, két arasz hosszú csíkokat nyújtunk. Egy-egy tésztacsíkot feltekerünk egy-egy kürtőskalács-sütőrúdra. Vagy szilikonos sütőpapírral betekert sörös dobozra.

A tésztát nyújtó mozdulatokkal elsimítjuk a formán, így veszi fel a kürtőskalács formát. Kis olajjal megkenjük, és cukorban megforgatjuk. Majd parázs felett megsütjük (- érdemes újra elővenni a grillsütőnket - szerk.). (Akár olajban is ki lehet sütni.) Melegen beleforgatjuk, amibe szeretnénk. Pl. fahéj, kókuszreszelék, mandula, kakaó, vagy egyéb.

Neked is van egy ütős karácsonyi recepted?

Küldd be a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és vegyél részt a nyereményjátékban. 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk és esélyes lehetsz a maximális 10.000.000 Ft-os fődíjra is. Részletekért kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.