2020.04.20. 17:29:43 10288 328

Legyen a mobilod kívülről is vírusmentes: Le a koronavírussal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az, amit jó eséllyel meg fogsz fogni bevásárlás közben (is), akár kesztyűvel, akár kesztyű nélkül? Bizony, a mobiltelefont. Azon van a bevásárlólista, fel kell hívni az otthoniakat egy helyettesítendő élelem miatt, vagy csak veszettül csörög. Aztán hazamegyünk, és elolvassuk az üzeneteket, majd az arcunkhoz nyúlunk…

Mobiltelefon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobiltelefon

A koronavírus előtti időkben már elkezdtek foglalkozni azzal a témával, hogy mennyire melegágya a baktériumoknak és a vírusoknak a mobiltelefon. A vizsgálatok szerint a mobilok 92%-a volt fertőzött. Ezért nagy szükségünk van arra, hogy rendszeresen fertőtlenítve legyen ez az eszköz.

De hogyan történhet meg a csíramentesítő tisztítás biztonságosan?

A szakemberek ajánlása szerint naponta minimum egyszer le kellene fertőtlenítenünk a számítógépeket, az érintőképernyőket, a távirányítókat és a telefonokat. Az utóbbiak nagyrészt üvegből és fémből készülnek, ezért a letisztításukhoz nagyszerű segítség a legalább 70% alkohol tartalmú fertőtlenítő/tisztítószer, és a puha, szöszmentes kendők!

A mobiltelefont gyártók a világjárvány kapcsán felülvizsgálták a tisztítással kapcsolatos irányelveiket: Amiben mindegyik egyetért, hogy a sűrített levegős megoldásoktól tartózkodnunk kell. Az alkoholos alapú tisztítószerekről viszont kiderült, hogy - a korábbi hiedelemmel ellentétben - nem károsítják azt a piszokálló bevonatot, ami az ujjlenyomatok és a zsírosodás ellen véd. Az egyik legjobb megoldás a mobilok fertőtlenítő törlőkendőkkel történő tisztítása.

Azonban a fehérítő hatású szerek használata mellőzendő, hiszen tönkre tehetik a bevonatokat. Nagyon vigyázni kell a tisztítás során arra, hogy a telefon ne tocsogjon a tisztítószerben, hiszen a nyílásokba bejutva a készülék meghibásodásához vezethet.

Ne feledkezzünk meg a telefontokról és az egyéb kiegészítőkről sem!

Annak függvényében válasszunk a vírusölő szerek közül, hogy pl. a fülhallgató vagy a tok műanyagból, szilikonból, esetleg természetes bőrből készült-e. A mikroszálas kendőkkel nem lőhetünk nagy bakot, habár nem pusztítják el a vírust, de eltávolíthatják azt.

További praktikákról itt olvashatsz>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...