2017.09.05. 13:10:13 15680 340

Meglepő segítőtársak a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennapjainkat háziasszonyként apró bosszúságok egész sora tudja megnehezíteni. Ám ahelyett, hogy hagyjuk elrontani a kedvünket, nézzünk szét a lakásban, és találjunk ki újabb és újabb praktikákat a felmerülő problémák megoldására, ahogyan azt néhány anyuka már megtette előttünk! Lessük el újításaikat nyomban.

Háziasszony, háztartás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Háziasszony, háztartás

A meleg tej és a porcelán

Igazán szívfájdító tud lenni, ha a szeretett nagyinktól örökölt porcelánunk tányértörés áldozatául esik. Ilyenkor a siránkozás helyett kapjunk elő a ragasztószalagot és illesszük vele össze – helyenként és egy oldalról használva – a törött porcelánt. Keressünk kis peremmel rendelkező edényt/tálcát, amibe belefér a porcelánunk, majd öntsük rá a menet közben felmelegített tejet, úgy hogy az egészen ellepje. Már csak várakoznunk kell, hogy a csoda megtörténjen. Ugyanis 2 napnyi áztatás után a porcelánunk „össze fog forrni”!

Ecet a vízkőre - de hogyan?

Az ecetben azt nem szeretem, hogy szanaszét folyik. Ezért én vattakorongra öntve szoktam pl. a lefolyórácsokra tenni. A vízköves zuhanyfejnél is tisztább eredményt érhetsz el, ha követed az alábbiakat:

Egy erős anyagú, mondjuk, fagyasztáshoz való zacskóba önts jó pár deci ecetet, így húzd rá a zuhanyfejre, majd gumizd rá, hogy az ecet ne folyhasson ki belőle. 15 perc és megint folyik az összes kis lyukból a víz.

Péksüteménnyi művészet

Az üveglappal nem védett festmények a falon lógva is hamar beporosodhatnak, hát még, ha félretéve várják jobb sorukat valahol. Ilyenkor ne fújd le róluk a port, mert csak a levegőben fog kavarogni és tüsszögni fogsz tőle. Vágj félbe egy bagelt vagy egy nem túl olajos fánkot, és a belső felével töröld át a festményt. A péksütiben lévő nedvesség megköti a port és megtisztítja a festmény felületét.

Piszkos ezüst paradicsommal

Hamupipőke is hamar megunta volna, ha gonosz mostohája összes ezüstjét kézzel kellett volna kifényesítenie. Ehelyett, ha létezett volna ketchup, előkapott volna egy flakonnal, és bedörzsölte volna vele az összes piszkos és matt ezüsttárgyat. Míg kiválogatta volna a hamuból a lencsét, azaz 30 perc alatt, a paradicsomban lévő sav elvégezte volna helyette a munkát. Nekünk szerencsénk van, a szükséges hatóidő után csak el kell távolítanunk a paradicsompürét, hogy élvezhessük a csillogást.

Gyűrűk söre

Egy kis pohárkába önts sört. Nem, nem meginni Pottyantsd bele az elszíneződött nemesfém gyűrűidet, hogy a sör 5 perc áztatás során megtisztíthassa ezeket neked.

Forrás: realmoms.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Ízes élet vagy egészségügyi kockázat? A só kettős arca

A hosszú történelmi múlttal rendelkező sót élelmiszer tartósítás és ételízesítés céljából már régóta használják. A 40 százalék nátrium, 60 százalék kloridot tartalmazó alapvető étrendbeli nátriumforrásként szolgáló só (NaCl) néhány változatát – így az asztali sót is– különféle kémiai elemekkel, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal dúsítanak, mint a jód, vas és a folsav. A test alapvető funkcióihoz nélkülözhetetlen a nátrium megléte, mellyel biztosítani tudja az idegrendszeri egészséget, a megfelelő izomműködést, valamint a tápanyag-felszívódást.

Édes paradicsomi csavar – különleges desszertek paradicsomból

A paradicsom a legtöbb konyhában sós ételek alapja – levesek, mártások, tészták, pizzák szinte elképzelhetetlenek nélküle. De mi lenne, ha most egy egészen új oldaláról ismernénk meg? A paradicsom édeskés-savanykás ízvilága és selymes textúrája lehetővé teszi, hogy meglepően jól működjön desszertként is – csak a megszokott kereteken kell túllépnünk.