Menta szörppel elviselhetőbb lesz a kánikula is - recept!
A bodza szörpnek már lement a szezonja, itt az ideje, hogy egy méltó utódot találjunk a helyére. A menta szörp tökéletesen alkalmas a szerepre, és csodás nyári koktélokat is kiegészíthetsz vele! Jéggel, citrom és lime karikákkal körítve mennyei lesz.
Menta szörp - Recept:
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor mentalevél
- 50 dkg kristálycukor (v. barna cukor)
- 1 db citrom
- 2 tk citromsav
- 1 l víz
A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel, és főzzük 10-15 percig.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig. (Én csak másnap szűrtem le, és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett.)
A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.
Tipp:
Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
A Mojito, a Mai Tai, a Zombie, a Daiquiri koktélok is elbírnak belőle egy löttyintést. :)
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com