2021.04.28. 17:30:00 11303 296

Mini kertek gyönyörű díszei - Ezeket a fákat válaszd kis helyre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem maradjon üresen egyetlen pici kis kert, de terasz és erkély sem! Virágos vagy zöld növényeket szinte bármilyen feltételek mellé lehet találni, ha kitartók vagyunk. Sőt, akár kisebb fákat is ültethetünk a kertbe, rendelkezésre álló helytől szinte függetlenül!

Japán juharfa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Japán juharfa

Természetesen egyéni ízlésünk és a már beültetett növények nagyban befolyásolhatják további választásainkat, és ezáltal a végső összképet. A kis terekre viszont vétek azt túl hamar kinövő hatalmas fát ültetni, mert annak csak a fa kivágása lehet a vége, ehelyett válasszunk örökzöld vagy lombhullató törpe fákat, cserjéket! A most következő ajánlás során megismerkedhetünk néhány eddig kevésbé ismert, de annál mutatósabb fácskával:

Japán juharfa – Acer palmatum

A tájkertészet aktuális kedvence kifejezetten lassan növekszik, és jól tűri az árnyékot is, így nem csak kiskertbe, de (fedett) teraszokra szintén ajánlható. A vörös levelű fajták különösen lenyűgözők, de lehet kapni olyan juharfát is, amelyik évszakonként változtatja a színét. Télálló, kevés gondozást igényel, kis mérete miatt nagyobb teraszok díszévé is válhat.

Csavartvesszős díszmogyoró - Corylus avellana ’Contorta’

Csavartvesszős díszmogyoróCsavartvesszős díszmogyoró

Ez a legfeljebb 2 m magasra növő cserje csigavonalban csavarodó, dugóhúzóra emlékeztető ágacskáival igazán különleges látványt nyújt. Egyike azon kevés lombhullató növényeknek, amelyeknek jól áll a téli csupaszság. A kora tavaszi időszakban aztán még látványosabbá válik hosszan lecsüngő, sárga színű barkákat növesztve.

Fanyarka – Amelanchier

FanyarkaFanyarka

A csak részben árnyékos helyeket tűrő fanyarka sosem hagyja a szemünket unatkozni: tavasszal hófehér virágjaival, ősszel ehető, vörös bogyókkal kápráztat el minket. A mézalmácska néven is ismert cserje ’Helvetia’ változatának levelei az ősz folyamán ráadásul élénkvörössé színeződnek át, ez a fajta legfeljebb 1 m magasra nő meg.

Kínai selyemvirágfa – Lagerstroemia indica

Kínai selyemvirágfaKínai selyemvirágfa

Amennyiben nyárra vinnél egy kis színt a kertedbe, ahol a sok napfénynek köszönhetően hőtűrő növény ültetendő, akkor ez a csodálatos virágzatú fácska, pontosabban cserje, remek választás! Fehér, rózsaszín, lila és piros színváltozata is létezik. Szárazságtűrő, viszont a fagyra érzékeny növény.

Liliomfa - Magnolia

Magnólia a víz felettMagnólia a víz felett

Széltől védett, napsütéses kiskertről van szó? A hatalmas, rózsaszín virágairól könnyen megjegyezhető, csupa tavasz magnólia is tökéletes választás, ha kisebb termetű fát álmodtál meg kertedbe. Létezik örökzöld magnólia is, amely fehér vagy krémszínű virágjai egész nyáron át díszítik a cserjét. A liliomfák kizárólag tápanyagban gazdag és savanyú talajban érzik jól magukat.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...