2015.03.27. 15:30:00 10111 311

Mit tanulj, ha milliomos akarsz lenni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A világ leggazdagabb embereinek listáját elemezték az elvégzett tanulmányok szerint. Mielőtt tovább olvasod a cikket, tippelj!

Egyetemista - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyetemista

A világ leggazdagabb embereinek több mint az ötöde folytatott mérnöki tanulmányokat az egyetemen, az üzleti tanulmányok viszont csak a 12 százalékukat segítették hozzá a millióikhoz. A világ száz leggazdagabb emberét összegyűjtő Forbes-listát elemezték ki a milliárdosok oktatási háttere szempontjából, a vizsgálat eredményeiről a Telegraph számolt be. Művészeti és humán tanulmányokkal sem lehetetlen bekerülni a legtehetősebb emberek közé, de erre csak a leggazdagabbak 9 százaléka volt képes.

A jelentés szerint a leendő multimilliomosok a meggazdagodás szempontjából sokszor jobban járnak, ha teljes egészében kihagyják az egyetemet, a leggazdagabbak mintegy harmadának ugyanis egyáltalán nincs felsőoktatási diplomája. A csaknem 80 milliárd dollárral a világ legtehetősebb emberének számító Bill Gates a Harvardot hagyta ott, csakúgy, mint Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Továbbra is népszerű, de átalakult a borravaló intézménye egy felmérés szerint

Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - derült ki a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság felméréséből.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.