2021.09.23. 17:30:00 7847 252

Nemesi favorit sütés nélkül: Készítsd el te is Vilmos herceg kedvenc desszertjét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor nemesi családok tagjai kerülnek szóba, akkor leginkább a drága és divatos életvitel jut eszünkbe. Gondoltad volna, hogy Vilmos herceg kedvenc desszertje egy sütés nélküli, egyszerű keksztorta? Noha az elkészítése nem fog pikk-pakk megtörténni, az íze mindenre magyarázatot ad majd!

Kedvenc hozzávalónk, a csokoládé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kedvenc hozzávalónk, a csokoládé

Ne ijedj meg, a sütemény hamar összeállítható, de sütés helyett hosszabb hűtést igényel. Az összetevőket átfutva te is megbizonyosodhatsz arról, hogy ez egy igazi édes torta lesz, úgyhogy maximum csalónapon csenhetsz el belőle egy vékonyabb szeletet.

Vilmos herceg kedvenc sütés nélküli keksztortája

Hozzávalók:

350 g durvára morzsolt, omlósabb keksz
300 g csokoládéforgács, kevésbé édes csokoládéból
fél csésze sózatlan vaj
fél csésze arany kukoricaszirup
1 ek. instant kávépor (eszpresszó)
fél tk. pelyhesített tengeri só
fél csésze tejcsokoládé chips
1 és fél tk. finomított kókuszolaj

Elkészítési mód:

  1. Készítsünk elő egy csatos tortaformát - lehet műanyag is ennél a receptnél- a következőképpen: Permetezzük be a forma belsejét olajjal, majd béleljük ki fóliával. Nyomkodjuk bele az olajba, hogy tapadjon mindenhol.

  2. A kekszet próbáljuk meg nem túl kicsi darabokra morzsolni egy közepes tálba a két kezünkkel. Negyed csészényit tegyünk félre belőle a későbbi díszítéshez.

  3. Töltsünk meg egy nagyobb lábast a negyedéig vízzel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt közepes-alacsony fokozatra.

  4. Keverjük össze a csokoládéforgácsot a vajjal, a kukoricasziruppal és az instant kávéporral egy nagy fémtálban. Ezt kell a felforralt víz fölé állítanunk az összeolvasztáshoz. Addig kell kevergetnünk, amíg minden el nem olvad.

  5. Miután levettük a tűzről, keverjük hozzá a megmaradt morzsolt kekszet és a sót. Öntsük bele az elkészült keveréket az előkészített tortaformába és simítsuk el a tetejét. Takarjuk le a süteményt fóliával, és teljes megszilárdulásáig tartsuk hűtőszekrényben. Ehhez kb. 2 órára lesz szükség.

  6. Ha a sütemény már megszilárdult, távolítsuk el a formát és a fóliát róla. Tegyük át egy tortaállványra. Olvasszuk össze a tejcsokoládét a kókuszolajjal egy kis tálban - mikróban ez úgy 1 perces művelet-, majd keverjük simára. Az így elkészült csokimázat csorgassuk a torta tetejére és szórjuk rá a félretett adag morzsolt kekszet is.

  7. Hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megszilárdul. Ez még úgy további 20 perc hűtést jelent, de ezután máris kiporciózható a fenséges finomság!

Tippünk: Aki nem kedveli a kávás süteményeket, az nyugodtan kihagyhatja ezt a csekély mennyiséget a süteményből.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...