2022.11.11. 12:32:01 5012 202

Nyugdíj előtakarékossági számla - Így egyszerűbb a különböző lehetőségek összehasonlítása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annak érdekében, hogy könnyedén megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása óriási segítséget jelenthet. Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az időskori öngondoskodás kérdése, ám még mindig aránylag kevesen fektetnek rá kellő figyelmet. Annak ellenére igaz ez, hogy szinte biztosra vehető a jelenlegi ellátási rendszer drasztikus átalakulása. Hazánkban, akárcsak a fejlett országok nagy részében, elöregedő a társadalom, ennek pedig egyenes következménye, miszerint egyre kevesebb aktív dolgozónak kell egyre több időskorút eltartania.

Nyugdíj előtakarékosság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugdíj előtakarékosság

Noha a nyugdíjkorhatár emelése némiképp ellensúlyozhatja ezt a problémát, a rendszernek kétségtelenül megvannak a korlátai és hosszú távon ez sem jelent majd megoldást. A biztos anyagi háttér adta nyugalom ugyanakkor könnyedén elérhető a passzív éveinkre is, ehhez csupán arra van szükség, hogy időben elkezdjünk félretenni. A nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása során pedig gyorsan nyilvánvalóvá válik, miért is ez az egyik legalkalmasabb eszköz céljaink megvalósítására.

A kulcs az időzítésben rejlik

Noha a húszas, harmincas éveinkben a nyugdíj még hihetetlenül távolinak tűnik, óriási előnyt jelent már ilyen fiatalon elkezdeni a témával foglalkozni. A különböző befektetési formák ugyanis egy valamiben mindenképpen hasonlítanak. Nevezetesen, hogy minél hosszabb a futamidő, annál magasabb hozam érhető el, még akkor is, ha nem vállalunk túl nagy kockázatokat. Csupán pár év plusz befizetési időszak is tetemes különbséget jelenthet, ez pedig a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása után még egyértelműbbé válik.

Emiatt aztán kardinális kérdés, hogy minél korábban elkezdjünk gondoskodni idős korunk pénzügyi stabilitásáról. Fiatalon ez persze nem épp a legegyszerűbb, lévén megannyi más, aktuális kiadásra is folyton spórolni kell. Azt azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ekkor még elég havonta egy kisebb összeget félretenni, míg ha csak évtizedek múlva kezdünk el takarékoskodni, az már sokkal inkább megterheli majd a pénztárcánkat. A nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása folyamán egyértelműen látjuk majd, miszerint ez a forma bármilyen élethelyzetben kitűnően alkalmazható és elsősorban ennek köszönheti töretlen népszerűségét.

Egy rugalmas eszköz, számtalan lehetőséggel

A befektetéseink során kiemelten fontos a választott szolgáltatás személyre szabhatósága. Igaz ez például a biztosítások esetében is, de amikor hosszú távú beruházásról van szó, akkor még nagyobb ennek a jelentősége. Noha a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása kapcsán elsőre sokakat elriaszt, hogy mi magunk dönthetünk arról, hogy milyen termékbe tesszük a pénzünket, valójában nem szükséges behatóan ismernünk a tőzsde, vagy az értékpapírok működését. Amennyiben van ilyen irányú ambíciónk, akkor persze a lehetőség adott a magasabb kockázatvállalásra, ugyanakkor számtalan olyan alap közül is választhatunk, ami nem jár rizikóval.

Ilyen például a MÁP+, aminél már a lekötés pillanatában tudjuk az elérhető kamat mértékét. Mielőtt azonban meghozzuk a végső döntést, a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása során mindenképpen fektessünk nagy hangsúlyt arra, hogy a számunkra legmegfelelőbb megoldást válasszuk. Ez egy kardinális kérdés, hiszen a célunk, hogy hosszú évtizedekig egy kényelmes megtakarítási forma legyen a kezünkben, ami csak hozamot termel, ugyanakkor nem jár bosszúsággal.

Használjuk ki a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása során szerzett előnyöket

Mielőtt azonban még elköteleződnénk, feltétlenül merüljünk el az apró részletekben is, hiszen így tudjuk majd maximálisan kiaknázni az összes rendelkezésre álló lehetőséget. Erre a leghasznosabb metódus a nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása, ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy vannak általánosan érvényes tudnivalók. A konstrukció kapcsán az egyik legnagyobb potenciált az elérhető adókedvezmény jelenti. Éves befizetésünk 20 százalékát ugyanis a személyi jövedelemadóból jóváírás formájában visszakaphatjuk. Ez az összeg maximalizálva van 100 ezer forintban, azaz ahhoz, hogy ezt az opciót maximálisan kihasználjuk, évi félmillió forint megtakarítás szükséges.

Ez igényel némi önfegyelmet, hiszen a befizetések gyakorisága és mértéke kizárólag rajtunk múlik. Ugyanakkor tekintve, hogy a NYESZ egy hosszú távú befektetési forma, érdemes élni ezzel a lehetőséggel, lévén kellő eredményt csak tudatos hozzáállással érhetünk el. A nyugdíj előtakarékossági számlák összehasonlítása során mindig észben kell tartanunk azt is, hogy a cél az időskori pénzügyi biztonságunk megteremtése. Ehhez nagy távlatokban kell gondolkodni, és erre ösztönöz az is, hogy a befektetésekhez adómentesen hozzáférhetünk, amint elértük a nyugdíjkorhatárt (és amennyiben a számlanyitás óta eltelt legalább 10 év). Ebből is tökéletesen látszik, miért is elengedhetetlen mielőbb elkezdeni az öngondoskodást, és hogy a rendszeresség a legfontosabb tényező.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...