2021.04.08. 10:30:34 7961 217

Pénteken kezdődik online a Budapesti Tavaszi Fesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ingyenes online programsorozatként rendezi meg a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) április 9-től 18-ig a Budapest Brand nZrt.

Színház - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház

Mások mellett a 90. születésnapját ünneplő Novák Ferenc Tata koreográfiája, Snétberger Ferenc és a Keller Kvartett Hallgatója, Bodó Viktor rendezése, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky 100 előadása szerepel a BTF oldalán megtekinthető kínálatban - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, az összművészeti fesztivál idei kiadása egyszerre reflektál a négy évtizedes hagyományokra és mutat be mai, kortárs trendeket. A tíznapos BTF minden estéjén egy-egy kiemelt eseménnyel jelentkezik, amelyet a fővárosi kulturális intézmények társrendezvényei egészítenek ki. Az egyes programok a BTF honlapján és a társszervezők saját felületein is elérhetőek lesznek.

A fesztivál első napján legendás hangverseny-részletek láthatók, amelyek közül kiemelkedik a Budapesti Fesztiválzenekar 1985-ös nyitókoncertje Fischer Ivánnal és Kocsis Zoltánnal. Látható lesz a Forrószegiek című táncjáték a Nemzeti Táncszínház 1989-as felvételéről, Novák Ferenc Tata koreográfiájával, Snétberger Ferenc és a Keller Kvartett új, Hallgató című albumának koncertfelvétele a Zeneakadémia Nagyterméből, Budapesten, szabadon címmel pedig az elmúlt évek négy kiemelkedő rövidfilmje került egy csokorba.

Az online premierek sorát Bodó Viktor Az öldöklő angyal című rendezése nyitja: a Schauspiel Stuttgart színpadán tavaly ősszel bemutatott darabot először láthatja magyar felirattal a hazai közönség. Szintén online bemutatóval készül a Trip Webszínház, amelynek felkérésére kortárs magyar írók dolgozták fel Shakespeare 37 drámáját, Magács László rendezésében. #Mindszenty címmel a Kodály Zoltán Kórusiskola ünnepi koncertje látható, a fesztivált záró online premier pedig a Mozart-maraton felidézése Kovalik Balázs rendezővel 2006-ból.

Szintén a BTF saját produkciója lesz a magyar költészet napján Prieger Zsolt (Anima Sound System) Törőcsik Franciskával közös zenés versösszeállítása a 100 éve született Pilinszky János életművéből, amelyet a Kiscelli Múzeum templomterében rögzítettek. A szervezők felidézik az amatőröknek és alternatívoknak egyaránt bemutatkozási lehetőséget biztosító Fringe fesztivált is.

A fesztivál kínálatát több fővárosi partnerintézmény - az A38, a Budapest Jazz Club, a Fonó, a Trafó, a Budapest Film - színesíti online programsorozataival.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.