2021.04.08. 08:13:09 7531 224

Rózsa kisokos: válassz a kertedhez illőt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rózsa igazi klasszikus, bármilyen új kerti divat üsse is fel a fejét, a rózsák mindig a legelegánsabb, legszebb virágai maradnak kertünknek. Azonban mielőtt az ültetésbe kezdünk, érdemes körülnézni a lehetőségeket illetően, hiszen sokféle rózsából választhatunk!

Gyönyörű rózsák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyönyörű rózsák

Különösen meghálálják a törődésünket rózsáink, hiszen, ha jólérzik magukat gyönyörű, dús, illatos virágba borítják kertünket. Ideje hát rózsát ültetni! A gondos választás után nézzünk a típus igényeinek megfelelő helyet a kertben. Ha elsőre nem sikerül, akkor sincs gond, mert kifejezetten jól viseli az átültetést is. De akár a meglévő terület tulajdonságaihoz is kiválaszthatjuk a megfelelő fajtát.

Futórózsák

Akár négy méter magas falfelületeket is képesek sűrűn befutni, így bármilyen eltakarni kívánt területhez, kerítéshez, térelválasztó elemhez érdemes ültetnünk, amit virágba borítanánk. Kerti kapuknak, pihenőhelyeknek szintén pompás dísze lehet. Míg a színválaszték viszonylag csekély, általában élénk színekben pompázó virágokat hozó példányaiból illatosak és illatmentesek egyaránt léteznek. Szintén előny, hogy vannak évente egyszer és évente többször is nyíló típusai, hátránya azonban, hogy metszésük egy kicsit bonyolultabb.

Bokorrózsák

Nyár elejétől késő őszig folyamatosan virágoznak, szemlélőik nagy örömére. Egyedüli bokorként központi dísze lehet a kertnek, de ültethetjük sövényként is. Színválasztéka nagyon bőséges, szinte bármilyen árnyalatú virággal fellelhető. 50-150 centis magasságig nőnek.

Talajtakaró rózsák

Ez a típus nem nő 60 centinél magasabbra, viszont gyakorlatilag bármekkora terület talajtakarására alkalmas intenzív futó növekedésének köszönhetően. Aprócska virágaival elsősorban klasszikus alapszínekben találkozhatunk. Ha beporzókat kívánunk kertünkbe invitálni, nagyszerű választást jelentenek a talajtakaró rózsák.

Minirózsák

Rengeteg apró virágocskát hoz a bokrocska teljes felületén, és folyamatosan nyílik. 20-50 centiméter közötti végmagasságot ér el, így fényes lakásokban is, télikertben is tartható.

Angolrózsák

Májustól ősz végéig virágzó, méter-másfél méter magas bokrait változatos, de jellemzően pasztell árnyalatokban ültethetjük. Kimondottan nagy helyigényű fajta, egymástól 1-2 méteres távolságban érdemes ültetni példányait. Csodálatos illata miatt különösen jó választás!

Teahibrid rózsák

Erős hajtásán egyetlen virágot fejleszt, ám az az egy gyönyörű és tartós. Vele találkozhatunk vágott virágként, nem véletlenül, hiszen vázában is tökéletesen mutat, virága pedig általában a legszebbek közé tartozik. Akár 1,5 méter magasra is nőhet, és bár legtöbb, legszebb virágát nyár elején hozza.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában