2021.04.19. 15:10:59 6334 204

Sminkhibák, amelyektől öregebbnek látszol - ne kövesd el többször!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy jó smink sokat hozzá tud adni megjelenésünkhöz, szépen leplezi az előnytelent, kiemeli az előnyös vonásainkat. És persze az idő múlásával éppen fiatalabbnak is mutathat minket, ha szeretnénk. Azonban van egy-két baklövés, amit, ha elkövetünk sminkelés közben, idősebbnek látszunk majd valós korunknál.

Kreatív smink - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kreatív smink

Egy jó makeup megerősítheti az önbizalmunkat a legfáradtabb, legnyúzottabb napunkon is, ám ha hibázunk visszájára is fordulhat a hatás. Összeszedtük, mik azok a sminkelési hibák, amelyeket ne kövess el, ha nem akarsz hirtelen egy öregebb arcot kapni.

A túlzó mennyiségek- makulátlan helyett öreg bőrt eredményeznek!

A túl sok primer, alapozó és púder felvitelével sokszor azt akarjuk elérni, hogy minél tökéletesebb legyen a végeredmény – azonban épp az ellenkező hatással kell szembesülnünk. Beülnek a termékek az apró ráncokba, a tágabb pórusokba, ezáltal kiemelve azokat, ezen pedig a kontúrozás és highlighter is csak tovább ront. A túlzásba vitt púder beteges hatásúra mattítja az arcot, maszkszerű, túlzottan egységes színe miatt sápadtnak tűnik tőle. Használjunk inkább kevesebb, jó fedőképességű terméket, hogy elkerüljük az öregítő effektust.

A retró annak áll jól, aki nem a felidézett években élte fénykorát

De még sokszor annak sem! Örömködhetünk, ha visszajön a fiatalkorunkban divatos kék szemhéj kihúzás, vagy az erősen kontúrozott ajak – de jobban tesszük, ha inkább a korunknak és az aktuális trendeknek megfelelő smink mellett tesszük le a voksunkat. Mert míg egy friss húszas éveiben járónak jól állhatnak ezek a visszahozott őrületek, az idősebb korosztály azt a benyomást kelti, mintha negyven éve nem sikerült volna tovább lépnie.

Sötét színek és barnás árnyalatok

A sötét tónusú rúzsokat gyönyörűnek láthatjuk egy szépen megalkotott sminkben, azonban ne felejtsük el, hogy idősebbnek mutatják az arcot. Ezt elkerülendő, készítsünk inkább szemhangsúlyos makeupot, egy csillogó tekintet mindig fiatalít a gazdáján! A barna tónusú szemhéjpúderekkel is vigyázzunk: természetesen a megfelelő előkészítés, alapozás után gyönyörű végeredményt varázsolhatunk,azonban ha nem vagyunk elég figyelmesek, könnyen csúszhatunk át a karikás, kialvatlan szemek világába. Ugyanez akkor is előfordulhat, ha túl sok festék kerül az alsó szempilláinkra és árnyékot vet, ne adj isten le is pereg a szempillák alá.

Fakó, ritka szemöldök

A szemöldök egyik legfőbb karaktere, kerete az arcnak, ezért a jó összképhez egyenesen elengedhetetlen. A hajszínhez képest túl világos, az arcunkhoz képest túlszedett szemöldök mind öregít, kopottá, fakóvá teszi az arcot. Ha nem akarunk minden nap festegetni, kozmetikusnál csináltathatunk színben megfelelő tartós szemöldökfestést. Amikor szemsminket készítünk, különösen fontos, hogy ne hagyjuk színtelenül, karakter nélkül a szemöldököt sem!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...