2021.10.12. 17:54:00 6403 217

Suit Up! - Öltözz ki! nap, avagy ezt készítsd ki magadnak a ruhásszekrényből holnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elegánsan felöltözni manapság már csak a kiemelt eseményekre szokás, sokan már a színházi előadásokat sem tisztelik meg a korábban szokásos megjelenésükkel. Az lehet, hogy a férfiak örülnek ennek a lazaságnak, de a nők lelke elbírna több tűsarkús rendezvényt is, nemde?

Elegáns nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elegáns nő

A sorozatrajongók számára 2009-től kezdve lehetőségük van még egy - bevallom, előttem eddig ismeretlen - napra, amely alkalmat ad a kiöltözésre! Aki látta az Így jártam Anyátokkal című sorozatot, annak biztosan feltűnt, hogy a főszereplő úriember mindig öltönyben látható. Ez adta az ötletet a Suit Up! nemzetközi naphoz.

A csinos ruhák és a hangsúlyos kiegészítők kedvelői tehát jegyezzék fel a naptárukba: Október 13-án okkal bújhatnak elegáns szerelésbe!
Aki férfi létére nem ódzkodik az ing és öltöny kombinációtól, ne felejtse el a nyakkendőt sem! A James Bond stílus most ismét roppant aktuális és sosem késő megtanulni viselni az ilyen ruhákat.

Amiért jó kiöltözni

A nők nőiesebbek a férfiak pedig úriemberesebbek egy elegáns, de személyiségükhöz passzoló öltözetben. A sok tornacipős lány, holnap kicsit üzletasszonyosabbra veheti a figurát. Remélem, szeretné! Nekem személy szerint nagyon tetszenek a századforduló utáni évtizedekben hódító női divat, egészen a 70 évek közepéig viselt kreációk bármelyikébe belebújnék: Hordható sarokméretű, de nőies cipők, parádésan szabott ingruhák - Volt, akinek ne állt volna jól?

Természetesen a mindennapi életünk nem igényelte eddig a kiöltözést, azonban lehet, hogy csak azért nem tettük, mert nem szoktuk ezt meg? Az elegancia és a kényelem pedig járhat kéz a kézben! A csinosabb ruhákban ráadásul megnőhet az ember lányának az önbizalma. (Ami valjuk be, sokaknál van a béka sejhaja alatt, így nem árt olykor egy kis tuning.)
Aki szeretne picit stílust váltani, de nem megy neki egyedül (és stylistot/színszakértőt nem bír el a pénztárcája), bátran kérjen tanácsot a környezetében élő, stílusos nőktől! Egy-egy ilyen “átalakítás” meglepő barátságokat szülhet, és jó barátokból sosem elég :-)

Öltözz ki, ne pedig túl!

Elegánsan kiöltözni alapvetően nem jelent túlzásokat. A letisztult, és kényelmes darabokat kell keresni, így biztosan nem leszünk nevetség tárgya például tűsarkakon botladozva. A túl szűk és a túl kivágott ruhákban pedig épphogy nem az elegáns jelző fog az embereknek eszünkbe jutni rólunk. Na és persze a tőlünk nagyon szokatlan viselet még feszélyezni is fog minket; ilyenkor még a nehezen megszerzett önbizalmunk is tovaszállhat. Úgyhogy hölgyek, csak stílusosan holnap (is)!

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A pálmalevéltől az összecsukható ernyőkig

Az esernyő ősei szinte minden kultúrában fellelhetők, hol kultikus, hol pedig praktikus funkcióval felvértezetten. A kínai kultúrában már több mint öt évezrede a napsugarak elleni védekezésként használták, ám lassan a hatalom és az előkelőség jelképeivé léptek elő. Ezzel ellentétben a görög és a római emberek mindössze gyakorlati értéket láttak ebben a remekre szabott tárgyban, és esőben, napsütésben egyazon ernyőpéldánnyal a birtokukban jártak-keltek.

Csak még egy kérdés: Honnan származik Columbo ikonikus ballonkabátja?

Ami az angyalábrázolások esetében a glória, az Columbo esetében: a „pótolhatatlan” drapp színű ballonkabát; az esélye-sincs-elmaradni szivar; a töprengést és az aha-elményt erőteljesen tanúsító homlokra helyezett kéz; a jellegzetes kellékké nőtt Peugeot 403 kabrió. És… természetesen nem maradhat ki a karakterjellemzés paklijából a nevenincs kutya, valamint a minden történetben – mintegy csalitörténetbe ágyazottan – megemlített feleség, akit viszont hősünk egyetlen alkalommal sem prezentál.

A szépségről – nem általában

Világunk fogalompárokkal van kibélelve. Valamire vagy valakire ránézünk, és rögtön kiragadjuk a fogalmak egyikét, melybe belehelyezzük, illetve belehelyezni véljük az adott tárgyat, jelenséget, valamint személyt. E fogalompárok közül kiemelkedik a jó és a rossz, valamint a szép és a csúnya. Maga a fogalomalkotás normák, szokások szerint válik lehetővé.