2021.07.21. 17:45:00 9126 254

Sült tészta sajttal és spenóttal - Ez lesz a gyerekek új kedvence!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spenót és a kedvenc szavak általában nem szerepelnek egy mondatban, főleg nem gyerekeknél, de ez mostantól meg fog változni! Egy olcsó és könnyen elkészíthető receptet hoztunk a család számára, amely a húsmentes napok sztárja lehet.

Spenótos sült tészta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos sült tészta

Ráérősebb vacsorára, de akár hétvégi ebédként is kiváló ez a finom házi sajtmártással, tojással és spenóttal nyakon öntött tészta, aminek a tetejét ropogósra piríthatjuk! Nekem már attól is összefutott a nyál a számban, ahogy leírom ezeket az alapanyagokat. A legjobb, ha frissen el is fogyasztjuk.

Spenótos-sajtos sült tészta

Hozzávalók:

  • 250 gr friss spenót
  • 100 gr tészta (a legjobb a penne)
  • 60 gr vaj
  • 60 gr liszt
  • 300 ml tej
  • 100 gr reszelt sajt (pl. cheddar)
  • 3 nagy tojás, szétválasztva
  • őrölt szerecsendió
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A sütőt állítsuk 190 fokra és készítsünk bele egy tepsit is melegedni. A megmosott spenótot serpenyőben fonnyasszuk meg picit, majd jól lecsepegtetve tegyük félre.

  2. A serpenyőbe öntsünk forrásban lévő, sós vizet és főzzük annyit a kiválasztott tésztát, amíg éppen csak megpuhul. Szűrjük le és mossuk is le hideg vízzel, mielőtt félretennénk.

  3. Olvasztott vajhoz adagoljuk hozzá a kimért lisztet és pár perc alatt főzzük sűrűre. Ehhez öntsük hozzá fokozatosan a tejet, kevergetés közben sűrű mártást kell kapjunk. Néhány perc főzés után ízesítsük ezt meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a felaprított spenót leveleket.

  4. Verjük habbá a tojásfehérjéket, hogy aztán óvatosan beleforgathassuk ebbe a mártásunkat. Utolsóként a tésztát is keverjük el benne.
    Osszuk el kivajazott sütőtálakba a szószos tésztát, majd a kezeinkre vigyázva tegyük ezeket rá az átforrósodott tepsire. Süssük addig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sül a tetejük, ehhez kb. 30-35 perc elegendő lesz.

Tippek: Ez az étel elkészíthető tejmentes változatban az érintett alapanyagok kicserélésével, de dúsíthatjuk darált marha- vagy csirkehússal is. Ez utóbbi esetben pirítsuk elő a húst, hogy a sütőben csak összesülnie kelljen a többi hozzávalóval.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...